Apple защо се натискат да работят на руския пазар, знае ли се?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/apple-zashto-se-natiskat-da-rabotyat-na-ruskiya-pazar-znae-li-se/125814 SvobodnoSlovo.eu
Apple защо се натискат да работят на руския пазар, знае ли се?

Apple защо се натискат да работят на руския пазар, знае ли се?

"Американският технологичен гигант Apple е платил руска глоба в размер на 1,2 млрд. рубли (13,65 млн. долара), наложена заради предполагаема злоупотреба от страна на компанията с доминиращата ѝ пазарна позиция по отношение на плащания в приложения, съобщи руската антимонополна агенция FAS, цитирана от Ройтерс.

Apple, която не е отговорила веднага на запитванията за коментар, преди това изказа „уважително несъгласие“ с решението на FAS, че разпространението на приложения на Apple през нейната операционна система iOS дава на собствените ѝ продукти конкурентно предимство.

През февруари 2023 г. FAS заяви, че Apple е платила около 12,1 млн. долара глоба по друго антимонополно дело, в което се твърди, че американската компания злоупотребява с господстващото си положение на пазара на мобилни приложения."

Васил Кендов

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.