ЦЕЛТА Е ПОСТИГНАТА. ХЕГЕМОНА Е НА ГЛИНЕНИ НОЗЕ !

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/celta-e-postignata-hegemona-e-na-glineni-noze/132090 SvobodnoSlovo.eu
ЦЕЛТА Е ПОСТИГНАТА. ХЕГЕМОНА Е НА ГЛИНЕНИ НОЗЕ !


Целта на Иран при започването на атаката му срещу Израел беше да установи възпиращите възможности, предназначени да уведомят Израел и Съединените щати, че всяка атака срещу Иран, независимо дали на иранска земя, или на територията на други нации, ще предизвика отмъщение, което ще нанесе повече щети на нападателят, отколкото нападателят може да се надява да нанесе на Иран.

За да постигне този резултат, Иран трябваше да докаже, че е способен да преодолее системите за защита от балистични ракети, както на Израел, така и на Съединените щати, които бяха разположени в и около Израел по време на атаката. Това Иран успя да постигне, като зад облака на дронове и самоделни ракети на прокситата им, най-малко девет балистични ракети удариха две израелски въздушни бази, които бяха под защитния чадър на израелско-американския противоракетен щит.

Иранската възпираща позиция има последици, които достигат далеч отвъд границите на Израел или Близкия изток. Като проби американско-израелския противоракетен отбранителен щит, Иран разкри лъжливата представа за надмощие на американската противоракетна отбрана, която служеше като сърцевина на стратегиите за защита на американските сили, използвани при проектирането на военната им мощ в глобален мащаб. Отбранителната позиция на САЩ по отношение на Русия, Китай и Северна Корея зависи от предположенията, направени по отношение на ефикасността на американските способности за отбрана от балистични ракети. Чрез успешната атака срещу израелски въздушни бази, които се възползваха от пълния набор от американски противоракетни технологии, Иран разкри уязвимостта на щита за противоракетна отбрана на САЩ и Зарада към съвременните ракетни технологии, включващи маневриращи бойни глави, примамки и хиперзвукова скорост. Базите на САЩ в Европа, Тихия океан и Близкия изток, за които винаги се е смятало, че са добре защитени, внезапно се оказаха уязвими за вражески атаки. Същото важи и за корабите на ВМС на САЩ, патрулиращи в морето. 
Светът вече е наясно, че Хегемона е на глинени нозе!

Светослав Атаджанов

2 Коментара

Момчил Крумов

преди 1 седмица

Експертите знаят, че Русия може да унищожи САЩ като военна сила с ядрен удар само по 5 цели, защото наземната ядрена триада на САЩ се базира само в 5 щата и няма да има нужда от унищожение на Ню Йорк, Лос Анжелис, Сан Франциско и т.н. И тези 5 американски цели в ядрена война ще бъдат изпарени от руските хиперзвукови ракети "Циркон" и "Кинжал" за по-малко от 5 минути след изстрелването им от подходящи райони около САЩ - в морето или на сушата.

Коментирай

Момчил Крумов

преди 1 седмица

Кои са вероятните цели в САЩ. На първо място това са силозите на междуконтиненталните американски ракети Minuteman III в щатите Северна Дакота, Монтана, Колорадо, Небраска и Уайоминг. Тези райони са известни като "ядрената гъба", т.е. петте "гъбени щати" са най-вероятните мишени с най-висок приоритет на руска ядрена атака. Те са очевиден избор за по-умната ядрена атака за противодействието на ядрените сили на врага. В Колорадо е и ядрената цел с висок приоритет - Северноамериканска аерокосмическа отбрана - NORAD, в базата на космическите сили Питерсън в Колорадо Спрингс.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.