ЧЕ ТО КЪДЕ НЕ ГО ОСВИРКАХА?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/che-to-kade-ne-go-osvirkaha/2638 SvobodnoSlovo.eu
ЧЕ ТО КЪДЕ НЕ ГО ОСВИРКАХА?

Макар и отблизо да следя политиката от тридесет години, нямам спомен за премиер, когото да освиркват толкова много. В случая заглавието във вестника е дори подвеждащо, правилното е: "За пореден път освиркаха Кирил Петков". На живо от първия ред видях как го овикаха на Шипка и дори приятния момент на уцелването със снежна топка. И мога да ви кажа, че медиите милостиво спестяват подвикванията от събралите се хора: "предател", "нещастник", "подлога", "канадски п." и прочие. На мен чак ми става неудобно, пък на него не знам как не му става. Явно е, че любовта на народа и Кирил Петков се разминаха като кораби в нощта. И нещата започват да заприличват на война между тях.

От една страна, Петков явно не осъзнава колко много е недолюбван от българите. Явно някой някъде му дава много погрешни съвети и идеи. Явно този някой не познава българската народопсихология и смята, че това, което минава в Африка, ще мине и в България. Това тотално разминаване започва да си личи все повече. Петков е чужд на българите - като език, като стил, като начин на изразяване и мислене. Дори като поведение. На българите им харесват млади и усмихнати политици, но когато премиерът им се хили постоянно, все едно му белят яйце, определено се дразнят. Още повече, когато няма никакъв повод за радост в действията му.

Тук отчитам, че Борисов поне е имал мъдри съветници, които са му казвали да не се шляе много-много сред хората, които са вбесени от управлението му. По този начин си спести много неприятни моменти /и снежни изненади/. Но на Петков явно и съветниците му от Козяк толкова им е нивото.

За мен е поругаване на паметта на героите на България, подобен национален позор да произнася слово на днешния ден и дори да не се свени да изпълнява поръката на американските си господари и да плюе по Русия в Деня на Ботев. Как можа да произнесе с тая уста, с която облизва подметките на американците, името на героя на България Ботев? Явно срам няма.

Освиркването не само ще продължи. Ще се засилва. Когато политиците не чуват гласа на народа, обикновено историята завършва зле за политиците!

Елена Гунчева

[video width="638" height="360" mp4="https://svobodnoslovo.eu/wp-content/uploads/2022/06/10000000_700925141190023_7904783683365685773_n.mp4"][/video]

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.