Да вярваш на хора като Марешки и Борисов е като да вярваш, че с бърз кредит ще заживееш по-добре

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/da-vyarvash-na-hora-kato-mareshki-i-borisov-e-kato-da-vyarvash-che-s-barz-kredit-shte-zazhiveesh-po-dobre/11452 SvobodnoSlovo.eu
Да вярваш на хора като Марешки и Борисов е като да вярваш, че с бърз кредит ще заживееш по-добре

Има нещо, за което съм абсолютно съгласен с г-н Марешки. И то е, че бедните хора имат нужда от евтини лекарства и евтин дизел.

Проспериращите бизнеси на г-н Марешки много добре илюстрират продънената ни държава. Колкото повече мизерия, колкото повече бедни мизерници има на това място, толкова по-успешен ще бъде г-н Марешки.

А той е един много, много успешен човек.

Големият въпрос е за 4 години какво г-н Марешки направи срещу бедността, освен да ѝ продава все повече лекарства? Какво различно направи от това да паразитира върху най-слабата, най-уязвима част от обществото ни?

Направи ли нещо, което да помогне на хората да бъдат по-здрави, а не да купуват лекарства "евтино"? Някаква законодателна инициатива, някакви идеи, предложения...? Поне аз не се сещам. Сигурен съм, че и клиентите и на аптеките, и на бензиностанциите му също не се сещат.

"Ефектът Марешки" не е нищо повече от печалба на гърба на бедността и изсмукване на стотинките на слабите.

В държава, в която здравеопазването е пълна щета, здравната каса не работи като хората и не може да отидеш на читав лекар без връзки, е държава, в която успешните хора са такива като г-н Марешки.

Това, което виждаме, е че този стъпил на бедността и нещастието успех на г-н Марешки го е докарал до пълна самозабрава.

По един или друг начин, същото се отнася и за Борисов. 50-те лева няма да те направят по-богат, евтините хапчета няма да те измъкнат от болестите и евтиният дизел няма да направи колата ти по-нова.

Да вярваш на хора като Марешки и Борисов е като да вярваш, че с бърз кредит ще заживееш по-добре. Не, просто ще запълниш една дупка за ден, два, че и за месец дори. След което мизерията ще те връхлети отново, с още по-страшна сила.

Големият въпрос е не колко ще спестиш от лекарства, а как да спреш да бъдеш толкова беден и толкова болен. Да не гласуваш за Борисов и Марешки е първото и най-правилно нещо, което можеш да направиш по пътя на измъкването ти от тази отвратителна зависимост.

Мартин Димитров

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.