ДЕНКОВ, РАЗЛИЧАВАЙ ЧЕРВЕНАТА МУХОМОРКА ОТ ЯДЛИВИТЕ ГЪБИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/denkov-razlichavay-chervenata-muhomorka-ot-yadlivite-gabi/112510 SvobodnoSlovo.eu
ДЕНКОВ, РАЗЛИЧАВАЙ ЧЕРВЕНАТА МУХОМОРКА ОТ ЯДЛИВИТЕ ГЪБИ

Кабинетът на Денков прилича на пълната кошница с гъбки, която Червената шапчица носи за баба си. Иначе доброто дете, заради което изкорменият вълк ловецът го пълни с камъни, няма откъде да знае, че тези червени гъбки с бели точици са мухоморки. А бабата няма как да види поради късогледство това и големият вълк я спасява чрез изяждане.

Иначе представете си разочарованието от внучката миг преди да осъзнае, че е била отровена от от нея с думите: "Въх, ма Божке, най-доброто ми внуче да ме отрови..." Червената шапчица и Денков не знаят с какво родителите им са напълнили кошничката, надявайки се най-после да получат наследството от тяхната баба. Ех, Корнелия, Корнелия все такива ще ги забъркаш...

Но поуката от приказката е, че като отиваш с кошничка при баба изучи кои са ядливи и кои отровни гъби. По традиция в България се носи червена мухоморка...

Христо Стоянов

4 Коментара

Авторът

преди 5 месеца

Не знае да съставя смислени изречения, с подходящ правилен словоред.

Коментирай

Зелена брада

преди 5 месеца

Стоянов, пак се изцвъка като гларус! Сега Корнелия му е крива. А червената комунистическа мухоморка от Банкя е ядлива, може би иска да ни убеди пишман "автора"!?

Коментирай

Бобов

преди 5 месеца

Червените мухоморки се познават лесно,зелените са и по-отровни,и се преструват на ядливи/даже и на "природозащитници".

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.