ДЕТСКАТА МЕЧТА НА РИСТЕ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/detskata-mechta-na-riste/5382 SvobodnoSlovo.eu
ДЕТСКАТА МЕЧТА НА РИСТЕ

Хубаво е човек да си знае възможностите. Още по-хубаво е партия или коалиция също да си ги знае. Иначе, така да се каже, желанието ще надмине резултата печално. А загубеното време и разочарование ще е напразно.

Христо Иванов още от времето, когато беше верен министър на Борисов, си мечтаеше да си направи рИформа. Без значение каква, но оглавявана от него самия. Детска мечта, разбирам го! Пробва по всякакъв начин. И ето сега, има светлина на хоризонта. Има си коалиция, която може да плаши, че ако не му подкрепи детската мечта, ще си мечтаят за коалиция.

Конституцията е върховен закон и затова изисква много висок обществен консенсус и най-вече - доказани професионалисти и конституционалисти. А не временни комисии и празни приказки. Знам, хубаво е да си пише Ристе в биографията, че е бил шеф на такваз комисия, но все пак хората имат съвсем други очаквания.

Много заблуждаващо е, че с тези промени ще се направи съдебната реформа. На първо място, в мотивите на предложението за създаване на комисия, май съдебната реформа беше някъде в края. Преди това европейско законодателство, права на гражданите /?/, както и какви ли не други чудеса на законотворчеството.

Интересно е преди време Христо Иванов какви въпроси зададе на Гешев. Май нямам спомен за нещо смислено. А сега същият човек ще прави промени в Конституцията, за да свали Гешев. Отивам да запаля една свещ Бог да пази България!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.