Едно от тези не е като другите

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/edno-ot-tezi-ne-e-kato-drugite/123068 SvobodnoSlovo.eu
Едно от тези не е като другите

Едно от тези не е като другите. 

Когато много спешно ти се иска да покажеш резултати и промяна, но от бързане работата стане както винаги. 

Не знам точно кой лате-селяндур от ПП-ДБ-СС е отговорен за новото осветление на храм-паметник „Свети Александър Невски“ и защо смята, че да сложиш чобанската 12 грамадни, стадионни прожектора, които да засипят сградата с ярка светлина като че е на разпит е "стилно". 

Причината навсякъде по света храмове и обекти на културата да се осветляват отвътре, по самата фасада или насочено, е за да се подчертават и засилват архитектурните ѝ елементи. Придавайки ефекта, че светлината извира от нея самата, а не обратното - заслепяваща светлина от грамадни прожектори да обсипва сградата като игрището на футболен стадион. 

Но това либералният бай Ганьо няма как да го знае. Провинциалното момченце, дошло да следва нещо в София преди 5-6 години и станало активист на ДБ, ПП или "Спаси София", за да се докаже какъв е софиянец вече, не се различава съществено от "простия таксиджия" или роднините му на село, от които отчаяно се опитва да се разграничи. Освен по претенциите де, те са му до небесата.

В България всичко е толкова бутафорно, че дори "либералният, градски елит", за когото често говорим, не е нито градски, нито елит, ами най-обикновени селяндури и посредственици с претенция за класа и ерудиция, изпаряващи се в момента, в който се доберат до някаква власт.

Автор: Кристиян Шкварек

2 Коментара

Де бре

преди 4 месеца

Шкварек. Престанете с роднините от село. Мнозина от село са по-големи българи от изпъчените софийски гражданя, макар и родом от София, дето шетат по мръсните софийски улици. Има села, Шкварек, дето са далеч по-чисти от прехвалената столица. А къде да следва момчето бе Шкварек. И нещо да следва. Ами нещо, защото няма държавна политика, бре Шкварек по отношение на образованието. Никаква. Всичко е разбито, като паветата покрай съединението, дето прави силата, мърсотия в душите на мнозинството българи, търсещи прехраната си, като района на ул. Цар Иван Асен II. И моля, ако ще нападате някого, посочете го поименно, а не иносказателно, та да не Ви образува дело за клевета, по примера на развитото западно общество. А инак активистите от всички формации са еднакви, без изключение. Напористи и находчиви, с усет към парите. Без значение откъде са дошли.

Коментирай

Вероника Петрова

преди 4 месеца

Напълно сте прав господин Шкварек.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.