Изказванията на Тръмп последните дни стават все по-показателни

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/izkazvaniyata-na-tramp-poslednite-dni-stavat-vse-po-pokazatelni/145035 SvobodnoSlovo.eu
Изказванията на Тръмп последните дни стават все по-показателни

Изказванията на Тръмп последните дни стават все по-показателни. И показват явно изместване на интересите на САЩ /без значение кой ще спечели между него и Харис/. Китай явно е проблем за САЩ, като притеснението от нарастващата търговска и военна мощ на Китай определено ще доведе рано или късно до сериозни действия, най-вече икономически и политически. Забелязва се дезинтересиране на САЩ от войната в Украйна, вероятно по терлици ще се разграничат, ще хвърлят горещия картоф на ЕС и след това ще обвинят Европа и Зеленски, че са загубили войната. Концентрацията на вниманието ще е Близкия Изток, тъй като бъдещето на Израел и региона са много важни за САЩ. По-скоро САЩ се ръководи от хора, за които са много важни /и това няма нищо общо с личността на президентското кресло/.  Войната в Близкия Изток е важна и за САЩ и за Русия и за Китай. И за разлика от Украйна, там САЩ и Израел имат малко по-големи шансове. Или поне по-равнопоставени. 

Европа е потопена в чужди култури, кръв и рецесия. Това, което продажните европейски лидери го причиниха на народите си, и врагове не са го правили.  А война в Близкия Изток ще доведе още повече мигранти в Европа, което трайно ще промени нейния облик и цивилизация.

Предстоят тежки дни, а България се мота като селски алкохолик  по геополитическата сцена и пита дали някой я уважава....

Елена Гунчева-Гривова

3 Коментара

Защо Байо

2 days before

Гунчева като политически анализатор! Някои хора си мислят, че разбират от всичко. Не разбира, че е втръснала!

Коментирай

читащ , Байо :

2 days before

кое не е така.

Коментирай

Елена

2 days before

ДО Защо Байо: Категорично не разбирам от всичко. За разлика от най-простият възрожденец, който е специалист по строителни довършителни работи например. Или възрожденска готвачка. Те разбират от всичко. Аз разбирам само от това, което знам, чета и мога да осмисля. И кой ви кара да четете? Отивайте на страницата на орките и там висете.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.