Костадин Костадинов: Май живеем в политическо куклено шоу

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kostadin-kostadinov-may-zhiveem-v-politichesko-kukleno-shou/5204 SvobodnoSlovo.eu
Костадин Костадинов: Май живеем в политическо куклено шоу

”Ние ще протестираме не само за отпадането на всички ограничителни мерки, но ще протестираме и за това да има нормален начин за управление на държавата. Аз като гледам това, което се случва - мисля, че живеем в едно политическо куклено шоу”. Това заяви лидерът на ”Възраждане” Костадин Костадинов.

"...Миналата година протестите бяха насочени срещу правителство, което не се интересуваше от хората, а само от себе си и беше насочено към собствените си корупционни модели. В един момент виждаме как на власт идва нова коалиция. Очакваше се, че основната им критика към предишното управление, а именно липса на диалогичност ще бъде премахнато, защото проблемите се създават от политиците и трябва да се решават от тях. Те не ни оставят друг вариант освен да протестираме", посочи той пред БНТ.

"Няма желание за реална промяна, по-скоро за натиск върху Гешев. Гешев трябва да бъде отстранен с промяна в Закона за съдебната власт. Като че ли има страх от сблъсък между тези институции. Ако Кирил Петков смята, че Гешев трябва да бъде отстранен, събира шефовете на службите, министъра на вътрешните работи и всички, които могат да дадат реална информация, които да изкарат доказателства, след което ги предаваш на Гешев и казваш, че това е основание той да бъде премахнат, ако трябва отиди и го арестувай", добави Костадин Костадинов.

"Няма малки и големи партии, а малки и големи политици и държавници", допълни още Костадинов.

Костадинов коментира и казуса със зеления сертификат: "Тук става въпрос за политическа диверсия. Работната група беше поискана от нас още в края на миналата година и после в началото на новата. Искането ни беше да се направи работна група само от специалисти, медицински експерти без политици", заяви той по повод липсата на работа от страна на работната група, която беше създадена, за да обсъжда ковид инфекцията и ковид кризата.

По думите му нейната работа е била забавена по вина на правителството с около две седмици.

Той допълни, че първото заседание на работната група е отпаднало под "измислен предлог", че няма предварителна договорка за излъчване на живо на заседанието.

"На практика тази работна група не съществува, защото след като проведох 5 или 6 разговора с проф. Радка Аргирова имахме уверението, че тя ще започне да заседава възможно най-скоро, но...", добави той. И с това аргументира готвеният от партията протест. Костадинов уточни, че той няма да бъде насочен само срещу зеления сертификат.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.