ЛЕТЕН СЕЗОН В ОБЩИНА НЕСЕБЪР – мит или реалност?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/leten-sezon-v-obshtina-nesebar-mit-ili-realnost/44231 SvobodnoSlovo.eu
ЛЕТЕН СЕЗОН В ОБЩИНА НЕСЕБЪР – мит или реалност?

На фона на ширещата се криза и инфлация в страната и в света отговорните общински и държавни институции търсят изход с цел подпомагането на секторните отрасли и развитието им.

Както е известно основния отрасъл, който генерира приходи в община Несебър е туризмът.

Към днешна дата в медиите личи инициативата на общинската управа в Поморие да направи и невъзможното за промотиране на град Поморие като туристически център. Обединени от кризите и желанието за развитие на хотелиерския и ресторантьорския бранш по южното Черноморие на една маса седнаха кмета Иван Алексиев, председателя на общинския съвет Адам Адамов и представители на браншовите организации в региона. Целта на срещата е преговори с концесионерът на летище Бургас от който те очакват акцентиране върху пътническите полети за сметка на товарните. С това си действие общината и кмета в частност застават в пълен синхрон с туристическия бранш, осъзнавайки отговорността на институциите за обезпечаване на летния сезон в Поморие.

Естествено тези действия пораждат въпроси от страна на гражданите на община Несебър, какво върши кметство Несебър в тази посока, и какви конкретни идеи имат кмета и общинския съвет?

Жители на общината заети в сектора на туризма от години си задават въпроса до кога сами със собствени сили и средства ще правят и невъзможното да развиват бизнеса си и да опитват да запазят реномето на Несебър, като туристическия център на южното Черноморие. От години Несебър губи позиции като предпочитана туристическа дестинация преките “конкуренти” на Несебър са Поморие и Созопол, които успешно развиват своя туризъм.

Жители на общината споделят в социалните мрежи, че кмета държи повече на ремонтите и изглежда късия или нулев летен сезон го устройва. Но, не това интересува жителите на града и околностите, а това дали и този сезон отново някои хотелиери ще се наложи да теглят кредити за да поддържат работоспособността си.

Зависимостите в управлението на община Несебър, вътрешните междуособици между кмета, общинския съвет и общинската администрация превръщат Несебър от един хилядолетен град под егидата на ЮНЕСКО в поредната жертва на безхаберието на институциите.

Съдейки по настроенията в социалните мрежи жителите на общината готвят сдружения и инициативи с които да противодействат на нехайството в лицето на сегашното управление на града.

Според общественото мнение в морския град Николай Димитров в качеството си на кмет  бърза да приключи основните строителни дейности на територията на общината предусещайки, че на следващите избори няма да бъде победител. Според слуховете, кандидат за кмет на следващите избори ще бъде и настоящия председател на Общинския съвет – Румен Кулев.

Тези предпоставки естествено провокират въпроси и поставят под съмнение работата на институциите в община Несебър.

Жителите на града се надяват искрено надпреварата между Кулев и Димитров да не е за сметка на Несебърска община

Димитър Иванов

Facebook

 

1 Коментара

Червената шапчица

преди 1 година

Арина Сабаленка е новата шампионка в Откритото първенство на Австралия по тенис. В драматичен финал на женския турнир в Мелбърн 24-годишната беларускиня, играеща под неутрален флаг заради войната в Украйна, надделя над рускинята с казахстански паспорт Елена Рибакина

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.