Офшорно пране: 2 ХИЛЯДИ МИЛИАРДА ЛЕВА ГОДИШНО! У НАС!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ofshorno-prane-2-hilyadi-miliarda-leva-godishno-u-nas/7450 SvobodnoSlovo.eu
Офшорно пране: 2 ХИЛЯДИ МИЛИАРДА ЛЕВА ГОДИШНО! У НАС!

3 144 259 404 – ТРИ МИЛИАРДА СТО ЧЕТИРИДЕСЕТ И ЧЕТИРИ МИЛИОНА 259 ХИЛЯДИ И 404.

Основно в евро, както и др. валути равностойност в евро.

САМО ВЧЕРА!

От 9 часа сутринта до 17 часа следобяд.

.

Това е дневният оборот на валутния междубанков пазар. Не на борсата в Ню-Йорк, а у нас, в България.

За вчерашния ден. И днешният ще бъде такъв. И завчера беше така. И всеки ден е така - по три-четири милиарда евро!

От много години насам! Въпреки световната финансова и икономическа криза, предизвикана от Ковида.

Този оборот правят банките само у нас по поръчка на офшорите, свързани с България. За годината сумата ще надмине 1 000 000 000 000 евро. (над трилион – над хиляда милиарда евро!)

Или 2 000 хиляди милиарда лева.

Тази сума от 2 000 милиарда лева е част от айсберга – онази на повърхността. А под водата?!!!!...

.

Знае се какво става. А ако един журналист знае, абсурдно е да се мисли, че полиците, партиите, институциите не знаят.

И това, и онова зад него, зад числата.

Знае се много, много отдавна.

Ето ви например мой пост, който пуснах в профила ми преди 8 години и половина

30 март 2013 г. • София •

Споделено с: Публично

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/38184162193178

КАПИТАЛ С ЧОРАП НА ЛИЦЕТО

От филмите знаем, че при обири бандитите слагат маска или чорап на лицето си. Да видим сега ситуацията у нас с "чуждестранния капитал", който инвестира, за ни граби без мяра.

Фирмите от Кипър (офшорна зона), инвестирали у нас, са 2571. От тях 1740 са руски, а останалите - родни. Парите от тях, влезли в България са над 2 млрд. евро и всички са насочени (над 95%) към строителството на хотелски комплекси по курортите, молове, офис сгради и Бизнесцентъра на Плевнелиев

******************************************************

Близо 6800 компании, които оперират у нас, са регистрирани в 28-те най-модни офшорни зони (от общо 61 по света).

*****************************************************

След Кипър на второ място е Ирландия. В България работят 1123 компании, които са със "собственици" от Дъблин. Около двайсетина от тях нашумяха в секретни справки като перачници на терористичната организация ИРА извънредни и се оказаха свързани с родни ексминистри от три правителства (данни, имена на терористи и министри съм посочил в моите книги). Чрез тези компании бяха изпрани у нас и парите от най-големия банков обир в света, извършен от ИРА - десетки и десетки милиони.

Има 605 офшорки от Швейцария - главно с регистрация в Цуг (каквато беше компанията-майка на залязлата, но популярна навремето у нас Мултигруп).

520 са офшорки от Панама, 468 от английските острови в Ламанша (главно Джърси, малко Гърси) и особено от остров Ман (намиращ се между Англия и Ирландия). Към 200 фирми от Холандия, толкова и от САЩ (главно щата Делауер) ползват специфично тяхно законодателство, наподобяващо офшорното.

Офшорни фирми с филизи в Иран и техни дъщерни у нас се оказаха тясно оплетени с кървавия атентат на летището в Бургас и иранските секретни служби (дори туроператора, както посочих в книгата ми "Дуел")

За големите инвестиции у нас правилото да са на офшорки е направо задължително. За да се укрие собствеността, има още един трик - големите банки, фондове, чужди компании извършват на наша територия сделки или работят от свое име и сметка, обаче в чужда полза. (т.е. на родните мултимилионери и политици, криещи богатствата си, както и на руски капитали)

(*** край на цитата от онзи пост)

.

При 2 хиляди милиарда лева годишно само таксите и комисионът на банките щяха да направят десетки милиарди. Които обаче въобще не си личат в балансите и отчетите им. При порядъка на тези суми над България трябваше да се сипе златен дъжд – по-пороен и от онзи над газовите и нефтени държави в Персийския залив, златен дъж като невижздан тайфун. Трябваше, ама не!

.

Макар че тези числа, които дадох, ги няма в доситета "Пандора”, те са официални данни!

Неофициалните само Господ знае какви са.

Затова шумотевицата около поредния световен офшорен скандал „Пандора” и финансов скандал FinCEN за пране на пари се превръща у нас в смехория. Само три родни банки и едни скромни 60 млн. фигурират засега в масива данни на Международния консорциум на разследващите журналисти.

.

РОДНИЯТ "ПРАХ АРИЕЛ"

.

А се знае, че България е огромна пералня за парите на руските олигарси – много и много, и много милиарди във всички наши банки, за венецуелския диктатор Мадуро (158 млн. долара в Инвестбанк), за иранските молли и терористи (31 милиона в държавната Българска банка за развитие), за 4 милиарда на криптофараонката Ружа Игнатова и пирамидата й „Опе Коin”, за над 2 милиарда на Елизабет Елена фон Месинг (Елена Скородумова) и руския президент и руския премиер в трите ни най-големи банки и т.н.

.

Като всяко мръсно бельо и мръсните пари преминават през процедура. Да видим родната!

Първата операция е накисването – например в офшор на Бахамите, Сейшелите или Каймановите острови, в които банковата тайна се пази по-добре и от швейцарски сейф. Най-голямата мръсотия вече е размекната. После преминават предпрането у нас – калта пада. После е същинското пране – обикновено в родните банки или финансови дружества. Накрая е колосването, изсушаването и гладеното на мръсните пари в някоя банка в Австрия, Италия или Германия. И последнаота операция е откриване на вече чисти банкови сметки в Швейцария или САЩ.

Когато текат хиляди милиарди под покровителството на политиците ни, намазват ли и те от тях?

.

ЗНАНИЕ И НЕЖЕЛАНИЕ

.

Да!

Например в доклад на Европейската комисия за макроикономическите дисбаланси се посочваше, че съмнителни трансакции са в по-голямата си част са свързани с български политици.

(цитат):

“Потенциални финансови престъпления не се разследват качествено. 2/3 от съмнителните трансакции, докладвани от финансовите институции в дирекция “Финансово разузнаване” (в ДАНС, б. р.), включват местни политически фигури, но към тези случаи не се предприемат необходимите правораздавателни действия”.

Но под натиска на Берлин този текст падна. Хм, банките в Германия са повече и от институция, повече и от самата държава. Над 1.5 трилиона (хиляда и петстотин милиарда) евро са съмнителните транзакции в досиетата „FinGEN” на „Дойче банк”.

.

Прането се оказа многостранна държавна процедура. Програмата „предпране” е българска държавна политика и българска частна политика на частни лица.

Имам много и много десетки, може би над 100 разследвания – още от 1995 г. насам.

Тя е държавна политика на премиерите ни, на президентите ни – дори и най-неподозираните в такава роля...

.

ПРАНЕ И ВЛАСТ

.

Програмата „пране” е основният фактор, който крепеше ГЕРБ и Бойко Борисов на власт!

.

Той дойде на власт в края на 2009 г. Само за една година обемът на „предпрането” нарасна от 228 милиарда през 2009 г. на 757 милиарда през следващата - 2010 година. А уж тогава имаше световна финансова криза.

.

Тази „Амазонка” от мръсни пари – вероятно най-големия поток спрямо БВП на някоя др. държава му осигурява подкрепата от елитите на някои западновропейски страни.

Като си брънка от верига за трилиони мръсни пари, никой не подменя някаква халка в нея, дори да е напълно мафиотизирана като нашата. Временно е, разбира се, защото нито една схема за пране не е нито вечна, нито дълговременна. „Предпрането” и "прането" са тайната на успеха на Бойко Борисов да стои на власт и формулата му пак да остане на власт, макар и скрит зад други, уж приемливи политически лица.

Трилионното българско „пране” ражда нежеланието на редица отговорни европейски фактори да отворят очите си за ставащото у нас. Такава „пералня” с авторитетен европейски печат на ЕС трудно ще се намери другаде в ЕС.

Прането на пари и сега обяснява подкрепата от някои видни западноевропейски лидери за съюза ГЕРБ-ДПС за президентските избори и невидимия засега такъв техен съюз за парламентарните избори.

За тези трилиони е истинската, така разгоряла и надминала каквито и да правила война на политическите партии – на политическите кланове у нас. Не е само за жалките на фона им европейски траншове, които чакаме и за които толкова много се приказва като причина.

.

Ако сега отново трябваше да пиша книгата си от 2013 „Политиците! Парите! Мръсните им тайни!” и онази от началото на 2014 „БГ милиардери. Парите! Мръсните им тайни!” щях да посоча в увод към тях обща сума на 70 милиарда евро в български ръце, базирани извън сметката за офшорите на друго място - в акции на най-големи и авторитетни западноевропейски компании. (например преди време в български частни ръце например се намираше над 7% от капитала на концерна BMW, а с препрания у нас руски капитал – към една четвърт. А сега колко е?) Българският елит се оказа сред най-богатите лица, макар и невидими величини в световния супербогаташки елит

.

Това пране на пари поддържа като неизменна величина, като ток и вода за пералнята му криминализацията и мафиотизацията на държавата ни, на политическия, обществен и бизнес живот, на липсващата законност... То ражда само приказки за демокрация, законност и просперитет, но никога реални действия или създава единствено техни имитации, защото тогава златният водопад ще попресекне.

Този златен водопад прави България пустиня!

Григор Лилов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.