Поклон пред великите българи!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/poklon-pred-velikite-balgari/3532 SvobodnoSlovo.eu
Поклон пред великите българи!

На 20 април 1876 година избухва Априлското въстание. Поредното въстание на непокорните българи. Обединени около идеята, че свободата е по-важна от живота и хляба, хиляди българи изоставят челяд и дом и се бият за независимостта на България и за свободата си.

Дни на величие и позор. На предатели и герои. На епичната битка на един народ, който и след пет века робство, надига глава и отказва да бъде подчинена рая. Хиляди знайни и незнайки българи - мъже и жени, дават живота си за България. Знаейки, че няма да победят, но ще отворят люта рана в сърцето на султана. Тяхната саможертва пред олтара на България е поводът а за последващата Руско-Турска война и Освобождението на България.

За свободата всяка жертва е малка. За България всяка саможертва е недостатъчна. Поклон доземи за героите на България, дали живота си за нашата свобода!

Да живее България!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.