ПРАВИТЕЛСТВО НА ИШЛЕМЕ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/pravitelstvo-na-ishleme/5192 SvobodnoSlovo.eu
ПРАВИТЕЛСТВО НА ИШЛЕМЕ

Понеже твърдо вярваме в Спасители, българите много повече вярваме на тези, които са учили и живели извън България. Някак си не можем да приемем, че съседът, с когото сме се били като деца или съседката, която ни е искала брашно, могат да станат управляващи. Ганьовска работа, значи. След като е българин, то не става. Виж, ако е българин, ама е живял и учил в чужбината, вече е достоен за Спасител. Може за чеп за зеле да не става, но друго си е цивилизацията. Дори криворазбраната такава.

Българинът много обича да се чувства слуга. Поне голяма част от народа. Ей така, някой да му стъпи на врата и да го спасява от самия него. Женската част си припада по красиви момчета и смята, че красотата е пряко свързана с интелекта и таланта да управляваш държава. Тоест - усмихва се хубаво, няма как да не стане добър държавник. Туйто - рече и отсече стрина Пена и фърга гласа си за поредния народен любимец.

Така народът с плач, три реда сълзи и сополи, посрещна Царя - тоест мадридският авантюрист и комарджия, без дори капчица българска кръв. Само синя такава. И умиленият народ веднага реши, че ей ся, тоя цар ще го спаси и оправи за 800 дни. Друго си е Европата, нали? С по детски наивни очи гледаха как продаде България, върна си имотите и царствено ни прати там, където слънцето не грее.

Сега народът се впечатлява от Харвард. И Шалом, разбира се. Ученото си е учено, нали? Те ще ни спасяват, ей как хубаво ни се хилят в очите. Няма как да не знаят как да ни оправят. Ако се налага - по няколко пъти. До пълно усвояване. Никой не намира нищо нередно да сложиш човек, който почти не е живял в България и лъже като застаряващ член на гето за гражданството си, да ти управлява държавата. На аргументите и критиките се отговаря, че ние, където не харесваме новия Спасител на тълпата, завиждаме. Защото той, видиш ли, е учил в Харвард, а ние в някакви прости български училища и университети. Даже не знаем кУрУлация какво означава, тръгнали сме да искаме държава да управляваме, ама ха!

Друго си е цивилизацията. Особено криворазбраната. Мир Вам, на бедните духом е царството земно и небесно!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.