САЩ БЕЗ ИЗБОР ПРЕД ИЗБОРИТЕ ?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/sasht-bez-izbor-pred-izborite/137098 SvobodnoSlovo.eu
САЩ БЕЗ ИЗБОР ПРЕД ИЗБОРИТЕ ?

 

Президентският дебат тази седмица едновременно ужасява и тревожи. САЩ е все още най-могъщата нация в света, която се опитва да реши кой още по - възрастен кандидат да избере за свой кандидат за президент. Може би най-добрият израз е „достоен за настръхване“.

Джо Байдън остана да изглежда слаб и спънат пред бомбастичния Тръмп. Поне имаше някакъв смисъл в това, което каза Тръмп, независимо дали е вярно или невярно. Устата на бившия президент Тръмп си остава най-големият му враг, както и най-силната му страна. Байдън беше трагично и шокиращо нечленоразделен и неориентиран.

Малцина вече се съмняват, че президентът Байдън е твърде стар и болен за втори мандат. Той е бил боец, но очевидно е загубил огъня, който кара политиците да действат. 

Вторият най-голям мотиватор са парите. В момента Ниагара от пари тече и към двамата кандидати. Много прехвалената демокрация на Америка се продава, или поне се дава под наем.

Вижте Конгреса на САЩ. Пари от произраелски групи наводняват Конгреса, който дава милиарди на Израел и съюзника Египет. Както каза мъдрият Пат Бюканън, „Капитолийският хълм се превърна в окупирана от Израел територия.“ От 7 октомври миналата година администрацията на Байдън е наляла десетки милиарда долара в Израел, за да финансира войната му срещу Палестина.

Белият дом на Байдън е под петата на Кабала от произраелски неоконсерватори, съюзени с крайнодесните, които сега са на власт в Израел. Нестабилната коалиция на премиера Нетаняху зависи от гласовете на крайната десница на Израел – толкова надясно, че покойният, велик израелски колумнист Ури Авнери ги нарече „еврейски фашисти“. Украйна също върви в тази посока.

Украйна и Израел са доминирани от произраелски групи. Оттук и неотдавнашният подарък на Вашингтон от 95 милиарда долара за Украйна и Израел. Нищо чудно, че много израелци наричат Украйна „вторият Израел“.

Трябва да се обърне внимание на слабостта на Байдън. Демократите имат остра нужда от нов лидер. Усещането в редиците им е, че способният, телегеничен губернатор на Калифорния Гавин Нюсъм е най-привлекателният кандидат. В момента той отрича всякакви планове да се кандидатира. Но натискът върху него расте, за да се включи в състезанието.

Байдън все още не е приключил, но следващите седмици може да покажат, че той е провален. Той все още има много средства за кампанията, за да купува телевизионните си реклами. Тръмп има обещание за 100 милиона долара от вдовицата на Шелдън Аделсън, петата най-богата жена в света и горещ поддръжник на Израел.

Засега изглежда, че тази ставка ще купи Конгреса и президентството. Какво мрачно време в историята на САЩ. Америка върви по пътя на стария Съветски съюз, със склеротизирало ръководство, което седи на върха на планина от корупция. Човек се чуди кого ще изберат отчаяните демократи, за да заменят Байдън. Може би Тони Блинкен, Мишел Обама, Хилъри Клинтън (?!), или изненадващ кандидат като бизнесмена Джеф Безос.

Тези, които не обичат Съединените щати, трябва да са много щастливи сега. Нещата може само да се влошат.

Светослав Атаджанов

5 Коментара

Тези, които не обичат Съединените щати, трябва да са много щастливи сега.

2 days before

Така е - ще сме много щастливи, ако сте прав!

Коментирай

грапав

2 days before

Пено ма, да ти го начукам, ти па къде се навираш?

Коментирай

грапав

2 days before

Пено ма, да ти го начукам, ти па къде се навираш?

Коментирай

Глас от бъдещето

2 days before

От създаването на ФЕД (Федералния резерв) през 1913 година, който е сдружение на частни банки, САЩ е световен ПАРАЗИТ и организатор на двете СВЕТОВНИ ВОЙНИ! Тези Еврейски Банки Печатат ДОЛАРИТЕ и ги дават на Ам. Правителство с лихва. САЩ е вече една ФАЛИРАЛА КОРПОРАЦИЯ, която УМИРА БЪРЗО и СИГУРНО! Следващият президент само ще загаси лампата и ще затвори вратата!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.