САЩ изпращат 1200 бронирани машини M1117 на Гърция до края на април, съобщават медии

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/sasht-izprashtat-1200-bronirani-mashini-m1117-na-garciya-do-kraya-na-april-saobshtavat-medii/5352 SvobodnoSlovo.eu
САЩ изпращат 1200 бронирани машини M1117 на Гърция до края на април, съобщават медии

САЩ изпращат 1200 бронирани машини M1117 на Гърция до края на април, съобщават медии. Гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос определил това като "подкрепа за регионални операции", "отлично ниво на сътрудничество" и "още едно солидно доказателство за процъфтяващите стратегически отношения между Гърция и САЩ и сътрудничеството между гръцките и американските въоръжени сили". Отвъд аплодисментите на Панайотопулос към посланик Джефри Пайът и САЩ обаче се разбира, че всъщност тези "процъфтяващи стратегически отношения" целият да прикрият същността на сделката, а именно, че САЩ разглеждат продажбата на това старо военно оборудване като възможност за модернизация на армията си.

Нещо като да продадеш скъсаните си гащи на приятел, за да си купиш с парите нови, а той да нарече това "солидно доказателство за процъфтяващите стратегически отношения" между вас двамата.

-----------------

Евреин преследва с танк арабин през пустинята. Арабинът има само ”Калашников”, от време на време се обръща и стреля по танка. По едно време патроните свършват, арабинът пада на колене, започва да се моли на Алах и да се приготвя да посрещне смъртта. Танкът обаче спира на метър от него, отваря се люк и отвътре се подава Моше:

- Патроните ли свършиха, Ахмед?

- Да.

- Да ти продам малко, а?

Армен Попов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.