Тази нощ САЩ официално би отбой за Украйна!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/tazi-nosht-sasht-oficialno-bi-otboy-za-ukrayna/5127 SvobodnoSlovo.eu
Тази нощ САЩ официално би отбой за Украйна!

Тази нощ САЩ официално би отбой за Украйна!

Само България остана да е заплашена от втурването на Русия в Украйна, но и тя ще се събуди, будилникът на глобалистите удари, няма къде да вървят навързаните на верижка пудели.

Декларира се това, което аз от месеци обяснявам - САЩ и Западът ще водят дипломатически преговори с Русия по всички въпроси. Разбира се, остава заплахата към Русия, че ако тя реши да нарушава правата и свободите на други народи, чичко Сам моментално ще я напляска.

Следва протоколното събуждане на ЕС и перифериите на ДД по темата. Днес има изявления в медиите, че никой не нападал в сряда, така че спокойно. Докъде се докараха! До нивото на Алена!

От всичко случващото се обаче се наблюдават следните неща.

Има кардинално изместване театърът на геополитическите действия на изток и на юг от Русия, в Далечния Изток и индийско-тихоокеанския район. На 11 февруари Белият дом публикува новият формат на антикитайската си доктрина. Започва реалната фаза на сдържането на Китай. Което фактически означава разпалване с всички сили на двуполюсния политически мащаб на Китай. Външната цел е недопускане присъединяването на Тайван към Китай. Вътрешната цел на доктрината за сдържане на Китай, която се води последователно при Обама, Тръмп и Байдън, е да се унищожи антиглобалисткото крило в Китай, чийто представител е върховният управляващ Си. По тази точка Обама, Тръмп и Байдън са едно нещо!

Честно казано, за Китай не ми се говори.

Китайския глобализъм е зло, пет пъти по-опасно от англо-саксонския глобализъм. Чудя се дали няма да станем свидетели на един финален борбен рунд между двете свръхмощни центъра на ДД - Английският и Китайският. Да, мисля, че нещо такова ще гледаме оттук насетне.

Борбата е освен за ресурси, борбата между САЩ и Китай е за световната власт. В това отношение те са повече съюзници, отколкото противници. И сега ще се бият за последните остатъци от стария глобалистки кокал. Защото идват нови кокали за ядене.

Противопоставянето между САЩ и Китай е съвършено несъответствено и несравнимо нееднакво с противопоставянето между САЩ и Русия. Причините за разликите между тези два процеса са от всякакво естество - културни, цивилизационни, религиозни, расови и класови. Нито един етаж за сравнение няма!

Китай и Русия са два полюса, долу и горе. Така че противопоставяне на САЩ и Англия срещу тях, са два абсолютно различни процеса по същност, форма и съдържание.

За мен, моето лично автономно и самостоятелно мнение, че Китай е много дълбок съюзник на ДД в световната геополитика. Не само, че им нямам един грам доверие, даже на американците им вярвам повече, но аз не ги считам за партньори в нито едно нещо на Земята. Търпя ги, понасям ги, отчитам ги, това е всичко.

В този смисъл да им отделям време и енергия за анализи не смятам, с изключение на належащите събития. Да се съдържат и да се противопоставят както искат!

Аз зная, че Путин знае, че Китай не са, никога не са били и никога няма да бъдат истински приятели и партньори на Русия. Затова и той ги приема за съдружници по неволя. С които задължително трябва да се съобразяваш поради многочислеността им. И поради факта, че те могат да нанесат непоправими щети върху живота на Земята на всички нива със своето загиващо съзнание.

По-скоро смятам, че естествената конфигурация е САЩ и Русия балансират Китай, отколкото Русия и Китай балансират САЩ. Америка е естествен съюзник на Русия. За разлика от Китай. Все някога главите, натъпкани с пуканки и фъстъчено масло ще го разберат.

Азия става глобален център на бъдещето. Там се оформят новите полета на работа, развитие и кризи за целия свят. Измеренията са толкова много, че месеци ще пиша за аспектите им.

Анастасия Гешева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.