Това е кръстовището на ул. Алабин и ул. Княз Борис I-ви, част от ремонт за 50 млн. лв на трасето на трамвай 5.

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/tova-e-krastovishteto-na-ul-alabin-i-ul-knyaz-boris-i-vi-chast-ot-remont-za-50-mln-lv-na-traseto-na-tramvay-5/5138 SvobodnoSlovo.eu
Това е кръстовището на ул. Алабин и ул. Княз Борис I-ви, част от ремонт за 50 млн. лв на трасето на трамвай 5.

😡 Това е кръстовището на ул. Алабин и ул. Княз Борис I-ви, част от ремонт за 50 млн. лв на трасето на трамвай 5.

❌Кабели, стълбове, шахти, табла, павета вместо бордюри, боклуци... Максимата на управлението на Фандъкова и ГЕРБ е да се правят скъпи, но за сметка на това некачествени и грозни ремонти!

Когато говоря за попиляване на потенциала на София - тази снимка илюстрира именно това. Тук вече има нужда от #РемонтНаРемонта, но с какви очи отговорен управленец би го направил, знаейки че в кварталите на София газят в кал. Затова е толкова важно, когато се ремонтира, да се прави качествено, устойчиво и красиво - за да можем да решаваме проблемите за години напред, което ще ни позволи много по-голяма част от София да се обнови, вместо всяка година да се ремонтират едни и същи 5 улици.

✅ Спирането на тази порочна герберска практика няма да е лесно, но е напъло възможно. Затова са нужни:

1. Черен списък на фирмите, които доказано строят некачествено;

2. Стандарт за елементите в градската среда, който екипът на Спаси София вече изработва;

3. Много добре написани договори с ясни срокове, задължения и изисквания за качеството на изпълнение;

4. Строг и безкомпромисен контрол от страна на общината по цялата верига - от проектант до изпълнител и надзор.

Ние сме готови да направим всичко това това, защото София и софиянци заслужаваме повече. Както наложихме #РемонтНаРемонта в публичното говорене, така е време за #КачественоИКрасиво!

Борис Бонев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.