Това е местността "Ботаническа градина" в полите на Витоша, а в червено са зоните, които са предвидени за застрояване

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/tova-e-mestnostta-botanicheska-gradina-v-polite-na-vitosha-a-v-cherveno-sa-zonite-koito-sa-predvideni-za-zastroyavane/5564 SvobodnoSlovo.eu
Това е местността "Ботаническа градина" в полите на Витоша, а в червено са зоните, които са предвидени за застрояване

❗ Това е местността "Ботаническа градина" в полите на Витоша, а в червено са зоните, които са предвидени за застрояване.

😡 Днес на комисията по архитектура в Общинския съвет се обсъждаше доклад във връзка с това бъдещо застрояване, като главният архитект завърши изказването си със следните думи: "Докладът предвижда урегулиране на един възстановен имот. Как е възстановен в обхвата на тази част на парка“ Това е отделен коментар."

📢Чувайки това, взех незабаво думата и поисках докладът да бъде отложен и да бъде извършена проверка, как е възстановен този и другите имоти в местността. Управляващите от ГЕРБ-ВМРО отказаха! Явно презастрояването за тях е по-висша ценност от законността и защитата на обществения интерес.

❎ Безбройни са случаите, когато имоти са "възстановявани" с фалшиви документи и мними свидетели. Хиляди декари от земята на София попадна през последните 30 години в ръцете на неслучайни хора с много пари и съмнителна репутация. А те се възползваха да застроят де що има свободно място.

✅ За да защитим все по-малко оставащите незастроени междублокови пространства и паркове, смятам че е редно да бъде извършена ревизия на процеса по възстановяване на имотите, попадащи все на най-апетитните места в София. Това за мен е отговорното и необходимо поведение. Само така ще предотвратим още новинарски заглавия като: "Как общински имоти за милиони стават частни, а общината не знае".

#СпасиСофия #БорисезаСофия

Борис Бонев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.