ТРЯБВА ЛИ ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ДА БЪДЕ САНКЦИОНИРАН ?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/tryabva-li-evropeyskiyat-parlament-da-bade-sankcioniran/26624 SvobodnoSlovo.eu
ТРЯБВА ЛИ ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ДА БЪДЕ САНКЦИОНИРАН ?

Нарочили са ни, че сме най-корумпираната държава в ЕС. Натякват го под път и над път и ни налагат за това наказания, без да посочват кои са корумпираните. Те са в някакъв облак, никой не ги вижда, усещаме само как милиони и милиарди изчезват към облака.

Добре, след като България е потърпевша, защото сред управниците има корумпирани, в това не се съмняваме, защо и ЕП да не бъде разпънат и разследван, след като висши политици и чиновници бяха уличени или заподозрени във вземане на подкупи. Логично, нали. Защо и там да не понесат санкции и наказания, че са допуснали това в редовете си. И тук не става дума само за зам.председателката на ЕП Ева Кайли или за тези редови депутати от Италия и Белгия, споменати също като облагодетелствани от арабската щедрост. Сред подозираните беше цитирано и името на външния министър на ЕС Жозеп Борел. Един румънски евродепутат пък направо обвини председателката на ЕК фон дер Лайен в тъмни сделки за 71 милиарда евро с производителите на ваксини и поиска оставката ѝ. 71 милиарда и никаква реакция ! А тук бившата кметица на Младост ще лежи 6 години по обвинение за една десетохилядна от процента, това е една милионна част от горецитираната сума. Там обаче нищо. Скандалът затихна и румънецът млъкна. Вероятно и случаят с гъркинята Ева Кайли ще се потули, за да не започне разплитането на чорапа.

Не можем да не отбележим, че дебелата корупция у нас беше присадена заедно с евроатлантическите ценности. Промъкнала се беше между тях. Преди 89-та година тя почти не съществуваше. Тогава тлъстият подкуп се ограничаваше в бутилка уиски и кашон Малборо. В редки случаи музикална уредба от Кореком. Кокошкарски работи. Един зам.министър на търговията по онова време го бяха тикнали в затвора, защото намерили в мазето му 16 кашона с уиски и той не можа да докаже как ги е придобил. И бух - зад решетките. Който и да е негов колега от днешно правителство би погледнал с презрение на това колко на дребно е работил някогашният големец. Един друг пък, син на кандидат-член на Политбюро, лежа в затвора, защото го бяха хванали, че пренасял в багажника си кожухчета от Турция. Сега се повдига въпрос за далавера покрай едни 71 милиарда евро и нищо. Та ако българските депутати и управници смятат, че са несправедливо обвинявани в податливост към подкупи, нека поискат ЕП първи да се саморазобличи като корупционно гнездо. Ако не го направят, ще значи, че са солидарни с колегите си от Брюксел и Страсбург и се безпокоят разплитането на чорапа да не стигне и до тях.

( Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 19 декември 2022 г. по Евроком )

1 Коментара

Иванов

преди 1 година

Предаванията на " Не се страхувай" трябва да се публикуват и тук винаги. Вижте бе хора какви нива имат такива источници, които чета от 20 години. Вие ми предлагате Емил Азар, с неговата примитивна русофобия., него заедно с Чуков и Марков ????. "The Big Lie: Worldwide Energy Shortage Plus Multiple Crises – All Manufactured – Meant for Destruction of Western Civilization " Ще публикувате ли някога оценките на световно известният Пол Грек Робъртс "Putin Has Misread the West (And) if He Doesn't Wake Up Soon, Armageddon Is Upon Us" Благодаря, Ви че не ме триете винаги.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.