Украйна не получи кредит от 50 милиарда,защото Вашингтон отново се опита да прекара Европа.

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ukrayna-ne-poluchi-kredit-ot-50-miliardazashtoto-vashington-otnovo-se-opita-da-prekara-evropa/135778 SvobodnoSlovo.eu
Украйна не получи кредит от 50 милиарда,защото Вашингтон отново се опита да прекара Европа.

Украйна не получи кредит от 50 милиарда,защото Вашингтон отново се опита да прекара Европа.

ЕС не хареса американския план, който предполага изплащането на процентите по многомилиардния заем от Европа, пише Politico. Пояснявам,че по-голямата част от финансите щяха да"остават" в американския ВПК.

«Вашингтон предлага следното: «САЩ взема кредит,а Европа поема всички рискове и плащания на проценти. След това Щатите използват тези пари за американо-украинския фонд.

Отговорът бе любопитен,защото ЕС не "легна покорно",както обикновено: "Ние, може и да сме глупави,но не чак толкова",отговориха от дипломатическия корпус на ЕС.

В последното изречение изглежда урсулките признават за всички кретенизми и самоубийствени свои действия досега, в ущърб на Европа и в интерес на Вашингтон.

Съединените щати вече заприличаха на лидер на някаква международна организация, която се защитава от все по-обединените си противници. Превъзходството на "този лидер" на световната сцена все повече се оспорва от други центрове на власт,написа The New York Times.

Военната и финансова подкрепа на Украйна нанесе стратегически удар на Съединените щати, тъй като САЩ влязоха в конфронтация с Русия, която е страховита ядрена сила.

Светът не се сплоти около Запада,а напротив.Китай, Иран, Северна Корея, африканските страни и много други се сближиха с Руската федерация и отношението към Москва се подобри значително в Азия, Близкия изток и Латинска Америка през последните няколко години,продължи The New York Times.

Преобладаващата част от държавите заемат неутрална позиция в конфликта,което в повечето случаи е реално срещу САЩ и сателитите му от НАТО.

Йордан Халачев

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.