В България има заложен конституционен проблем и разделението на властите е невъзможно

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/v-balgariya-ima-zalozhen-konstitucionen-problem-i-razdelenieto-na-vlastite-e-nevazmozhno/5247 SvobodnoSlovo.eu
В България има заложен конституционен проблем и разделението на властите е невъзможно

Забавляваме се, това е добре! А сега сериозно.

Очевидно, че правителството попадна в минно поле, а никак не е подготвено за безопасно движение през подобни места. Премиерът Петков не разпозна предупредителните знаци, които му показваха накъде върви и последствията не закъсняха. Когато на една власт и се налага да се прави на примитивна и нелепа пред органите на правосъдието означава, че тази власт е обречена. Тук не става въобще на въпрос дали харесваме или не някакъв наш "владетел", а доколко неговите способности имат добавена стойност за всички нас.

В България има заложен конституционен проблем и разделението на властите е невъзможно, независимо кой какви длъжности заема. Наследници сме на авторитарен режим, който е реновиран през уж демократичната ни конституция и това го направиха наши политици. Това е и причината Парламента да бъде завинаги гумен печат лично на Премиера, а така ние никога няма да живеем в демокрация. Има и няколко законови и подзаконови проблема, които никой от политиците не желае да реши. Но това е следствие, не причина за безкрайните ни национални пробелми.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Според мен, обаче, основният проблем е бедността!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

За нея няма вътрешно политическо решение през следващите 50-100 години и както виждате за бедността се говори само преди и по време на избори. Няма по-унизително нещо от това да те държат беден лица, които те ограбват по политически дневен ред!!! Овластени престъпници. И след като с това капана се затваря, има само един начин за скъсване на вековните окови, независимо от цената. Бедният човек няма какво да губи и затова силата е единствено в него. Вие мислете, но с приведена глава пред прокажени от корупция политици, олигарси и местни феодали - няма да стигнем далеч. Залогът е или те да запазят завинаги властта си и откраднатите от нас милиарди или да загубят всичко наведнъж. Ако питате мен, няма нищо страшно да им видим и закрием сметката.

За тях да остане Бог високо, Цар далеко! Светът все някак ще ни разбере.

Николай Марков

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.