Вътре в ЕС нараства недоволството от Урсула

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/vatre-v-es-narastva-nedovolstvoto-ot-ursula/119149 SvobodnoSlovo.eu
Вътре в ЕС нараства недоволството от Урсула

Вътре в ЕС нараства недоволството от Урсула,а Камарата на представителите няма да одобри "общия пакет на Байдън" за Израел и Украйна.

Камарата на представителите няма да одобри общия пакет от помощ на Байдън от 105 милиарда долара за Израел и Украйна, каза сенаторът републиканец Ерик Шмит. Пред Fox Business политикът каза, че президентът на САЩ играе „много цинична политическа игра“, разчитайки сенаторите да одобрят помощта за Израел и заедно с тази за Киев.

Хазарите от Белия дом очевидно се опитват да прокарат помощта за Киев,покрай тази за Израел.Известно е,че не демократите,а републиканците и самия Тръмп са най-горещите привърженици на Израел. 

 Пакетът от военна помощ за Украйна стана по-малко популярен в Съединените щати на фона на ескалацията на израелско-палестинския конфликт.Вярата на някои евреи в американския либерализъм е разклатена, пише The Washington Post. Работата е там, че студентите в елитни университети в САЩ взеха страната на Хамас. След Холокоста повечето от евреите по света твърдо вярваха и в държавата Израел и в американския либерализъм.

Словакия стана поредната европейска държава,която отказа военна помощ на Киев.Словакия няма да изпраща повече военна помощ на Украйна. Преди това Братислава беше сред страните, които помогнаха на Киев повече от други в ЕС.

Украйна ще трябва да сключи мир с Русия,но при по-лоши условия, отколкото в началото на специална военна операция, пише The National Interest.От началото на конфликта Украйна е имаше възможност три пъти да го прекрати дипломатически, но САЩ всеки път блокираха преговорите.

В рамките на ЕС нараства недоволството от позицията на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за конфликта в ивицата Газа, пише Politico.Според изданието ръководителят на ЕК „вбесява външно- политическия екип на ЕС, като пренебрегва да спомене подкрепата на блока за палестинската държавност в публичните си изказвания относно войната между Израел и Хамас“.

Около 800 служители на Европейската комисия написаха протестно писмо в знак, че проявява неоправдано пристрастие към Израел в конфликта.

„Последната капка дойде в речта на фон дер Лайен в четвъртък в института Хъдсън, когато тя даде приоритет на правото на Израел на самоотбрана след бруталната атака на Хамас на 7 октомври и пропусна да спомене решението за две държави, което е централно за европейската позиция,пише Politico.

Във вътрешна бележка, изпратена до всички служители на Комисията, се казва, че около 10 000 пропалестински демонстранти се очаква да се съберат пред сградите на Европейската комисия между 12:00 и 18:00 часа в неделя."Полицията не изключва наличието на агресивни демонстранти", се казва в бележката.

Йордан Халачев

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.