Забавно е да гледаш вълненията на леля Пена и чичо Гошо колко имат и колко нямат депутати и правителство

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/zabavno-e-da-gledash-valneniyata-na-lelya-pena-i-chicho-gosho-kolko-imat-i-kolko-nyamat-deputati-i-pravitelstvo/5100 SvobodnoSlovo.eu
Забавно е да гледаш вълненията на леля Пена и чичо Гошо колко имат и колко нямат депутати и правителство

Забавно е да гледаш вълненията на леля Пена и чичо Гошо колко имат и колко нямат депутати и правителство. Нездравият интерес придобива някакви особено грозни нюанси. Ако има - защо има - крал е. Ако няма - защо няма - некадърник и разсипник е. Самата идея да се развяват имоти и пари на хората във властта е смешна. Нима мислите, че Борисов ще си декларира откраднатото в тази декларация и можете да го установите? Нима мислите, че ако някой краде от властта, ще си го декларира чинно в графа "рушвети"? Прах в очите на народа, това е. И разбира се, дъвка за журналистите, които поне три дена ще дъвчат кой защо и какво има.

Който се интересува от научна фантастика, може да се сети за един разказ на Любен Дилов - баща. В който се казва, че най-доброто оръжие е голото - без близки, имоти и пари. Не можеш да го заплашиш, не можеш да му вземеш нищо.

От друга страна, наистина ли вярвате, че хора, работили цял живот като политици, само от заплати имат тези имоти? Е, живи и здрави да сте, като нямате хляб, ви осигуряват зрелища.

Последните години, за съжаление, присъствах на много погребения. Дупките в земята бяха все два на един. Резервни за имоти и пари не видях. Не видях нотариални актове и банкови сметки в ковчезите. Не помня някой в последния си миг да си е броил парите. Нито пък имотите.

Аз затова броя мигове. Места, преживявания и живот. Живи и здрави да сте воайорите. Кой каквото носи в душата си, само това ще отнесе там, където ще е истинският съд.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.