Започна работа съвместна Комисия, назначена от премиера, която трябваше да обсъди въпросите, касаещите мерките по време на пандемията

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/zapochna-rabota-savmestna-komisiya-naznachena-ot-premiera-koyato-tryabvashe-da-obsadi-vaprosite-kasaeshtite-merkite-po-vreme-na-pandemiyata/5491 SvobodnoSlovo.eu
Започна работа съвместна Комисия, назначена от премиера, която трябваше да обсъди въпросите, касаещите мерките по време на пандемията

Вчера започна работа съвместна Комисия, назначена от премиера, която трябваше да обсъди въпросите, касаещите мерките по време на пандемията, необходимостта от зелен сертификат и всичко, касаещо кризата в последните 2 години.

Формата в комисията е най-общо казано 6:6 - половината хора оспорват смисъла и ефективността от прилаганите мерки, другата половина твърдо стои зад казионните постулати. Както и можеше да се очаква - сред 6те правителствени представители няма имунолог, което в голяма степен сваля 80% от експертния капацитет на групата.

Комисията не започна работа, защото още по време на представянето на участниците в нея лица от администрацията обявиха, че не трябва да се снима и излъчва на живо работната среща. Това веднага бе подето от казионния отбор, който заяви, че не иска да бъде сниман. Не искали хората, притеснителни били. Ние възразихме, че обществото трябва да е наясно какво и как се обсъжда за да има пълна прозрачност, но това не беше възприето.

Председателката проф. Аргирова прекрати заседанието. Смятам, че нашите опоненти се притесняват да говорят по тези теми в присъствието на хора, които имат какво да кажат и да им отговорят. Далеч по-лесно е всекидневно да пълнят студиата на телевизиите и да разискват теми, от които не разбират много в лицето на още по-неразбиращи журналисти.

В този смисъл - насаме с усмихната водеща мога да коментирам черните дупки в космоса, преврата в Буркина Фасо или музикални аспекти на творчеството на Вагнер.

Андрей Чорбанов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.