20 души не са корупцията в България, гн премиер.Това са само част от хората, чието място е в затвора

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/20-dushi-ne-sa-korupciyata-v-balgariya-gn-premiertova-sa-samo-chast-ot-horata-chieto-myasto-e-v-zatvora/5502 SvobodnoSlovo.eu
20 души не са корупцията в България, гн премиер.Това са само част от хората, чието място е в затвора

Корупцията в България не са 20 души, както смята премиерът и това му изявление е много обезпокоително.

Корупцията е във всички нива на трите власти, в начина ни на живот и в мисленето ни.Тя има различни форми на проявление, същност, предпоставки и последици.

Назначенията на принципа " имаме общ бизнес и история и ще управляваме заедно", " роднина - лоялен", " впечатляващо CV" не са начин за изкореняване на корупцията.Това само усилва усещането за нечистоплътност.А когато е съчетано с липса на опит и арогантно самочувствие е твърде опасно.

Избор на хора не се прави от публикации в интернет, нито чрез съвет на " запознати".

Корупцията е създадена и живее чрез живи хора и може да бъде унищожена само от бойци с опит, дори да не са завършили чужди университети.

Корупцията е сила , която може да бъде победена само от по- голяма сила - на ума и човешкия дух.

Първите стъпки са създаването на правила за поведение и санкции при неизпълнение.

Втората стъпка е преструктуриране на всички звена за борба с корупцията - всяка структура, всеки човек.Отдавна предложих приемането на закон за почтеност и пет тестови нива през които трябва да премине всеки държавен служител.И първото е полиграфско изследване / детектор на лъжата/.

Разбира се това предложение не е изгодно никому.

Възпитание в ценности и уважение към законите и държавността - следваща стъпка, която се прави в семейството и училището.

И т.н.....

20 души не са корупцията в България, гн премиер.Това са само част от хората, чието място е в затвора.

И проблемът не е само в Главния прокурор.

Защото до него стоят стотици , които постъпват по същия начин и могат да бъдат използвани от всяка власт както досега.

Когато предвидиш затвор за журналисти за публикувани неверни факти това е превратно упражняване на власт.Законът отдавна регулира такива обстоятелства.

Контролът започва със създаване на страх.

.....

Но както казах всичко започва с правилния избор на хора, а успехът е заключен в условието да знаеш как, да можеш и да искаш да го направиш.

Няма ли дори един елемент от условието успехът е невъзможен.

А неуспехът е за всички нас.

Румяна Ченалова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.