АДМИНИСТРАТИВНАТА НЕГРАМОТНОСТ НА ГЕРБ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/administrativnata-negramotnost-na-gerb/13163 SvobodnoSlovo.eu
АДМИНИСТРАТИВНАТА НЕГРАМОТНОСТ НА ГЕРБ

За 10 години безобразия и злоупотреба с власт, повечето хора започват да свикват с правната неграмотност и административния произвол на управляващите. Това не означава, че е настъпила „новата нормалност“ на неграмотниците. Означава, че е дошъл краят на търпимостта към техния безнаказан произвол.

Какво казват юристите за заповедта на министъра на здравеопазването за задължителното носене на маски на открито – адв. Мария Петрова, специалистът по медицинско право:

„Освен това трябва да се има предвид, че сега не сме в ситуацията на извънредно положение, а сме в извънредна епидемиологична обстановка, която по силата на Закона за здравето не дава възможност едностранно на министъра на здравеопазването да прави мерки от такъв мащаб“.

„С оглед интереса и здравето на децата не е най-добре те да носят маски, това се коментира и от Педиатричната асоциация. Разчитам, че в тази тежка ситуация здравните власти ще излязат със становище относно децата, защото според мен тази уязвима група е защитена по смисъла на Конституцията, към тях трябва да се подхожда с по-висока доза внимание.“

По думите на Петрова властите не успяват да убедят хората да носят маски, защото е разрушено доверието и защото поведението на властта не кореспондира с мерките, които налага.

Антония Първанова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.