Ало, Балтов! Скъпа техника на „Пирогов” открита в Царево, където изританият шеф има вила (Икономическа полиция рови далаверата)

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/alo-baltov-skapa-tehnika-na-pirogov-otkrita-v-carevo-kadeto-izritaniyat-shef-ima-vila-ikonomicheska-policiya-rovi-dalaverata/7987 SvobodnoSlovo.eu
Ало, Балтов! Скъпа техника на „Пирогов” открита в Царево, където изританият шеф има вила (Икономическа полиция рови далаверата)

Поредна далавера на позорно уволнения от „Пирогов” реститут Асен Балтов. Икономическа полиция проверява от няколко дни изчезнала скъпа медицинска техника, докато на власт бе кумецът на другия нонсен от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Лъчо Мозъка, предаде Lupa.bg.

Проверката е по повод подадени сигнали за изнесени от сградата на болницата скенер, ангиограф и рентген.

Скенерът и ангиографът са открити в склад в Царево, за който бившият директор Асен Балтов твърди, че ги е предоставил за „отговорно пазене“.

Те щели да влязат в употреба, когато бъде построен модерен медицински център, наричан от ексшефа на болницата малко „Пироговче“.

За него е отпуснат заем от 8 млн. лева от Фонда за органите на местното самоуправление в България.

През септември ще подаде заявление за участие в предстоящия конкурс за избор на нов директор.   

Асен Балтов беше уволнен през юли след проверка на НЗОК, която установи отчетена, но неизвършена дейност. Затова „Пирогов“ трябваше да възстанови на НЗОК 1 104 743.20 лв. 

narod.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.