Ами ако митът за “нахлуването на Русия” е многоходова комбинация на Путин!?

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/ami-ako-mitat-za-nahluvaneto-na-rusiya-e-mnogohodova-kombinaciya-na-putin/5025 SvobodnoSlovo.eu
Ами ако митът за “нахлуването на Русия” е многоходова комбинация на Путин!?

И така, Русия наруши всички мислими и немислими срокове за нахлуването. Както се казва - нито срам, нито съвест. Хората там чакат, а ние както винаги закъсняваме. Общо взето шеговитият ми тон е само отражение на общото информационно поле на Русия, което напомня публиката по КВН.

Гледаме ги и се смеем. Смеем се и гледаме. Периодично допълваме известното “Леле, че тъпаци”. А междувременно те тъпи ли са? Нека разгледаме версията, която засега още веднъж не съм я чувал по медиите, но която е напълно реална.

И така, какво е положението? Западът (основно САЩ и Великобритания) няколко месеца клетвено уверяваха, че Путин е решил да напада и че това ясно се докладва от разузнаването.

Смеем се: “Защо ни е? Никой не иска да воюва. Не я щем тази Украйна”. И прочее. При това ние незнайно защо сме убедени, че британско-американското разузнаване просто лъже, а Западът, позовавайки ѝ се, решава някакви свои геополитически задачи.

Но ако разузнаването не лъже?

Имам предвид, ако западното разузнаване наистина получава информация, че Русия има намерение да нападне?

Откъде може да я получи? Естествено от своите руски агенти, осведомители, шпиони и прочее.

Ами ако Путин и Шойгу, разхождайки се по тайгата, реално са де разбрали:

Нека раздадем на всичките генерали тайни директиви, че на 16-ти се готвим за нахлуване. Нека целият генералитет бъде убеден в това. Нека стягат войската, да се готвят, макар и това да изглежда като пълна глупост. И нека никой, освен нас двамата да не знае, че това е просто измислица и няма да има никакво нахлуване”.

Накратко, ами ако Путин и Шойгу нарочно са пуснали този слух в нашата собствена армия, така че по-късно, чрез някакви предатели и шпиони, този слух да потече към САЩ и Великобритания?

И сега американците и британците седят там и получават абсолютно истинско разузнаване от Русия:

Среднощен ястреб! Добре дошли! Това е синята дрозд. Руснаците се готвят за нахлуване. Информацията е 100% автентична. Лично Путин е дал заповедта. 16 февруари. Бъдете готови! Пак заповядайте!”

И какво да правят американците и британците в такава ситуация? Да не вярват на собственото си разузнаване? В крайна сметка тя вероятно са получили сканирани копия на заповедта на Путин. И тайни карти за нашествието. И Бог знае какво още.

Естествено, те вярват и тръбят в това на целия свят, защото смятат, че е от полза за тях. Винаги е от полза за тях да представят Русия като агресивна и лоша, за да ѝ наложат повече санкции и да я изхвърлят от някои пазари, където да се освободи място за американско-британските корпорации.

Но тук идва неочакваното

Руското нахлуване, за което Байдън едва ли не се кълне, че се планира, не се случва. Ето какво всъщност се случва:

  •  Тежък удар върху икономиката на Украйна. Заради цялата тази истерия инвеститорите масово изтеглиха парите си. Акциите на компаниите се сринаха. Гривната се срина. И най-важното е, че нито един разумен инвеститор няма да се върне в Украйна през следващите 5 години. И кой иска да инвестира милион лични долара там, където има „заплаха от истинска война с една от двете най-силни армии в света“?
  •  Тежък удар върху украинските политически елити. Нека си спомним бягството на всички тези депутати, чиновници, олигарси и просто бизнесмени. Онзи "журналист" Гордън. Тоест всички онези, които се бият в гърдите и изкарват украинските военни в Донбас, говорейки за отбраната на Родината? Как ще се оправдават сега? Все пак и народът не е глупав, видя всичко перфектно - кой ги води.

  •  Тежък удар по западния имидж. Може би още по-голям удар от срамното бягство от Афганистан. Самите западни елити със собствените си ръце разпръснаха информацията, които в крайна сметка ги разкриха.като не най-умните хора, да речем.
  •  В същото време Русия остана напълно извън цялата тази история и дори на плюс. На официално ниво, възможно най-публично, Русия е заявила 1000 пъти, че не е планирана нахлуване и всички трябва да се успокоят. На фона на западните истерии страната ни спечели няколко точки за имиджа. Може би не всички, но тази ситуация ще накара някои хора да се замислят – толкова ли са честни властите на САЩ и Великобритания и толкова ли е агресивна Русия?
  •  Изплашените военни на НАТО всъщност напуснаха Украйна. Да, точно това искаше Русия. Тя поиска изтеглянето на чуждестранния контингент от територията на Украйна. И контингентът си тръгна. По-точно, той избяга, преди да паднат бомбите.
  • Украйна видя какви нови приятели има. Приятели на думи, но не и на дела. Колко ѝ говореха, че са се струпали зад нея. А когато проблемите започнаха: “Ние извеждаме военните, но ви подкрепяме. Дръжте се!”. Мисля, че мнозина в Украйна биха били отрезвени от ситуацията.
  • Русия успя да постави НАТО на реалната маса за преговори. И въпреки че резултатите все още не са особено видими, този процес поне е започнал и поне малко са започнали да ни слушат.

Като цяло има много положителни моменти за Русия (въпреки че не считам първата точка за положителна).

Следователно, дори и митът за нахлуването да не е бил лансиран от самия Путин, със сигурност щеше да си струва да бъде лансиран. Това е подобно на техниката на Айкидо, когато тежестта и силата на врага (т.е. западната информационна машина) се стоварват върху самия него.

Да, сега тази машина се опитва да се оправдае в стил: „Просто НАТО уплаши Русия и я обезкуражи да нахлува!“ Но ако някой условен швед, французин, германец или украинец има ниво на развитие поне по-високо от петокласник, той поне ще помисли за това - не е ли било всичко това глупост от самото начало?

Превод: В. Сергеев

pogled.info

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.