Бивш украински премиер: Зеленски е откраднал около $2 млрд. от финансовата помощ на Запада, но САЩ го толерират

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/bivsh-ukrainski-premier-zelenski-e-otkradnal-okolo-2-mlrd-ot-finansovata-pomosht-na-zapada-no-sasht-go-tolerirat/26804 SvobodnoSlovo.eu
Бивш украински премиер: Зеленски е откраднал около $2 млрд. от финансовата помощ на Запада, но САЩ го толерират

Вашингтон толерира кражбата на Володимир Зеленски от финансова помощ, която Западът предоставя, докато украинският лидер изпълнява възложените му задачи. Това просто е откраднато, никой не го крие, всички знаят за това. Американците също знаят, но докато Зеленски решава задачите, които му се поставят – да съсипе страната, да нанесе щети на Русия – те ще си затварят очите за това", каза бившият украински премиер (2010-2014 г.) Николай Азаров в интервю за канала Mriya Youtube. 

Политикът отбеляза, че на Зеленски ще му бъде трудно, ако Камарата на представителите в Конгреса проведе одит. Според него може да се говори за кражба на около 2 млрд. USD. 

Миналата седмица Володимир Зеленски отлетя за Вашингтон, където се срещна с американския президент Джо Байдън и ръководството на Конгреса. Временно да съвпадне с посещението му беше обявяването на нов пакет от военна помощ за Киев на стойност 1,85 млрд. USD, който включва, наред с други неща, батарея от противовъздушни ракетни системи Patriot. 

От началото на руската специална операция в Украйна САЩ и техните съюзници са доставили военно оборудване на стойност милиарди долари на въоръжените сили на Украйна.

Москва многократно е отбелязвала, че Западът се стреми да удължи конфликта. Както подчертаха в Министерството на отбраната, складовете с чуждестранни боеприпаси ще станат легитимни цели за ВВС в съседната република.

Източник: "Епицентър"

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.