Бизнесмен пред Комисията по ревизия: Мата Хари е плеймейтка. Снимала чекмеджето срещу хонорар от 5000 лв.

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/biznesmen-pred-komisiyata-po-reviziya-mata-hari-e-pleymeytka-snimala-chekmedzheto-sreshtu-honorar-ot-5000-lv/10026 SvobodnoSlovo.eu
Бизнесмен пред Комисията по ревизия: Мата Хари е плеймейтка. Снимала чекмеджето срещу хонорар от 5000 лв.

Кюлчетата в чекмеджето на премиера са заснети от плеймейтка на 500 метра от нас. Аз съм мъжкар и това момиче ми разказа, че й дали 5000 лв. да обслужи премиера, а тя снимала кюлчетата. Тези скандални разкрития е направил бизнесмен пред парламентарната Комисия по ревизията на правителствата за последните 10 години. Той обаче не беше представен с името си.

„На един рожден ден на нашия премиер, Иван Пилето (собственикът на „Градус“) носи кюлче на премиера. Един от най-богатите хора в България, които се занимават с минно дело, носи голямо кюлче. „Иване, толкова ли ти се откъсна от сърцето - я гледай Цоло какво ми е донесъл“, казал Борисов.

И така – едно малко и две големи – Пилето допълва още едно кюлче – подарък за премиера.

„3 пъти съм се срещал с Борисов по 4-5 часа, в бивша резиденция на Тодор Живков“, кавза бизнесменът, който е подал сигнал до Комисията.

„Звъни ми Петя Аврамова: „Спри бе, спри да купуваш земя!“. След 10 дни пак ми звъни същата: „Спри или ще те дам на нашите прокурори!“.

По думите на бизнесмена на една от сбирките с Борисов е показван на телефон клип със сексуални извращения над бизнесмен, който е в затвора. Целта била да се покаже какво ги очаква тези, които не се подчиняват.

Общо 75 сигнала е получила Комисията по ревизията, съобщи нейният председател Мая Манолова. На заседанието днес не присъстваха народните представители от ГЕРБ, които впоследствие обявиха, че не са били уведомени за него.

Сигналите са от граждани, правозащитни организации и медии. Основните теми са мярката 60/40, нарушения във Фонда на фондовете, във Фондацията за деца в риск, Държавен фонд "Земеделие", Програмата за развитие на селските райони, назначения на хора без нужната компетентност. Другите сигнали са свързани със злоупотреби в "Напоителни системи", неправомерни назначения в Министерството на енергетиката, злоупотреби с европейски средства, сигнали срещу кметове - на Смядово, Панагюрище. За нарушени свързани с "Турски поток", ремонт на язовири, Държавната консолидационна компания.

3 сигнала е подал Николай Бареков за корупционни схеми през 2017, свързани с имоти на Министерство на отбраната и обществени поръчки от Министерството на правосъдието за 55 млн. лв. Сигнали има и за злоупотреби с изграждането на пътна инфраструктура, конкурси в Столична община, водния цикъл в Костинброд, Агенция за бежанците, концесии на плажове, Държавен резерв и др.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.