БОЕЦ със сигнал срещу Цветанов!

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/boec-sas-signal-sreshtu-cvetanov/21548 SvobodnoSlovo.eu
БОЕЦ със сигнал срещу Цветанов!

БОЕЦ внесохме сигнал до КПКОНПИ срещу бившият министър на вътрешните работи от кабинета на Буда 1 (2009г. - 2013г.) - Цветан Цветанов. Сигнала е по повод причинени от Цветанов щети за държавата в особено големи размери. Щетите са в резултат на множество обезщетения, които България е осъдена да изплати по дела в международният съд за защита правата на човека в Страсбург. Основание за тези дела са действия на Цветанов и ръководените от него служители на МВР, при извършване на брутални арести и изявления на бившитя министър включително и от парламентарната трибуна, нарушаващи презумнцията за невиновност, нарушаващи човешките права и унижаващи човешкото достойнство. Тези действия на Цветанов са изрично посочени в мотивите на ЕСПЧ, както и той е визиран персонално.

Когато съда в Страсбург осъди България по някое дело, това е присъда за всеки български гражданин и всички ние плащаме обезщетенията, а на реалните виновни отговорност не се търси, над тях е разпънат чадър! Напротив! Те продължават да стоят в управлението и да нанасят вреди на държавата!

БОЕЦ изразяваме категоричното си убеждение, че всяко длъжностно лице носи персонална отговорност за своите действия и бездействие довели до щети за държавата. В случая имаме доказани действия и ясен и установен извършител, но нямаме санкция. Имаме присъди срещу България, но нямаме виновни. БОЕЦ считаме , че действията на Цветан Цветанов са продиктувани от стремежа му да спечели политически дивиденти за себе си, както и за политическата партия на която е зам. председател – ГЕРБ. БОЕЦ изразяваме и своите съмнения, че действията на Цветанов се дължат на изпълнение на политически и криминални поръчки за репресиране на упражняване на натиск над политически опоненти и неудобни за властта бизнесмени, от които поръчки е възможно да е получил и лични облаги.

БОЕЦ изискваме от КПКОНПИ да извърши задълбочена проверка по същество на нашият сигнал и да бъде потърсена наказателна отговорност на Цветан Цветанов и останалите лица, отговорни за действията довели до осъдителни присъди срещу България в съда в Страсбург и причиняване на щети в особено големи размери за държавата по изплащане на присъдените обезщетения. Заявяваме и нашето желание да бъдем писмено уведомени за резултатите от проверката, както и съгласието ни да бъдем осветлени, като автори на този сигнал.

Припомняме, че преди седмица БОЕЦ внесохме ПРОТЕСТНА НОТА до ЕК и централата на "Европол" в Хага по повод избора на Цветанов за член на УС на европейската полицейска агенция!

След сигнала ни до КПКОНПИ срещу депутата Пеевски и изявлението на нейният председател, че Пеевски е "най-чистият" и срещу него не е извършена проверка по същество, БОЕЦ разобличихме тази структура, като поредната мафиотска бригада за разтваряне на институционален чадър над мафията и изпълнение на мокри поръчки. Принудихме ги да покажат истинското си лице. С настоящият сигнал продължаваме битката си срещу мафията, нейните представители във властта и искаме да провокираме общественото внимание и реакция. Дебелите и наглите продължават да превръщат държавата ни в кочина, а ние плащаме цената за това, в буквалният и преносен смисъл!

Очаквайте повече информация за сигнала и следващите ни акции на страницата и сайта на БОЕЦ!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.