Борисов: Рашков ме призова на разпит в четвъртък

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/borisov-rashkov-me-prizova-na-razpit-v-chetvartak/8843 SvobodnoSlovo.eu
Борисов: Рашков ме призова на разпит в четвъртък

"Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е призован на разпит от служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Това заяви самият Борисов, който се появи неочаквано на брифинг на ГЕРБ. "Призовава ме да се явя в четвъртък на разпит като победител в моя район. За снемане на сведения. В призовката пише - да носи лична карта", каза Борисов, носейки призовката в ръка.

"Рашков, ела ме разпитай ти обаче", обърна се Борисов към министъра и поиска да не се плашат хората от партията му.

На въпрос дали знае защо го вика, Борисов отговори, че сигурно е "защото е спечелил лидерските битки в София"."

"Припомняме, че на 3 юли Рашков заяви, че ще разпита Борисов след изборите за отправени заплахи срещу бизнесмен, защото ако е преди изборите той ще плаче "като вдовица". Вътрешният министър тогава заяви, че след изборите ще представи данни за подслушване на протестиращи граждани и политици.

Исках да се включа само това да кажа, защото питате къде е Рашков. Ето, тук е, писал е призовки сладурът“, допълни Борисов.

На въпрос кога и къде е получена призовката, Борисов обясни: „Току-що я получих, около 11.00 ч. ,иначе аз не правех сметка да излизам днес след вчера. Все пак не водя шоу в най-гледаното време на праймтайма години наред“.

„В 10.00 ч. ме викат в четвъртък в Главната дирекция на полицията“, заяви Борисов и посочи, че не знае какво може да очаква от Бойко Рашков.

„Най-вероятно ще ме питат защо съм участвал в изборите, защо съм им бил лидерите в София. Най-вероятно ще ме питат защо не съм купувал гласове като другите, защо съм победил в лидерските битки, защо партията ми е толкова стегната и кога ще се откажем“, предположи Борисов и заяви, че отново „ГЕРБ е костицата в гърлото“.

"Не могат да направят Слави първи, излагат се два дена вече и нещо трябва да ми направят. Надявам се да си изляза жив, другото не знам как ще се развие", посочи още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов."

https://m.19min.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.