ЧЕСТИТА ПОРЕДНА ЗАПОВЕД

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/chestita-poredna-zapoved/16006 SvobodnoSlovo.eu
ЧЕСТИТА ПОРЕДНА ЗАПОВЕД

Както и предположих сутринта, заповедта на Министъра на здравеопазването е пълен потрес. Виждаме недомислия, които дори неизкушен от правото гражданин, ще забележи на първи прочит. Например разминаването с „други семейства” трява да става на разстояние от 2,5 м. Туй – добре, ами ако не са семейства? Ако са отделни хора? Или пък ако ти не си семейство, по аналогия с „други семейства”, което предполага само семейно да може да се посещава парка? Още по-забавна е забраната да се докосват твърди повърхности – пейки, треви /!/ и т.н. Означава ли, че е разрешено катеренето по дърветата? За членовете на ГЕРБ питам, разбира се, ако посетят парка?

Кучетата отново са въздигнати в средство за избягване на карантината, като е допуснато и те да бъдат разхождани, но от един собственик. Аз, като стопанин на котка /или по-скоро обратното/, защо пък да не мога да си я разходя? И то, животинчето, душа носи, и то иска на трева да се облекчи, каква е тая дискриминация и въздигане на кучетата в превъзхождащ вид? Но пък например се допуска собствениците на кучета да ги разхождат и нощем – между 18,30 вечерта и 9,30 сутринта. Не ми се иска да съм на мястото на полицаите, които ще спрат собственик на две овчарки или добермана, излезли на кротка разходка в полунощ....

Разбираме и че деца са само до 12-годишна възраст, а тийнейджър на 15-16 години трябва да си седи вкъщи и да бродира например. Или да подпали блока, ако му писне! И какво става с определението, че за деца се броят всички до 18-годишна възраст?!? Според Закона за закрила на детето: Определение за дете Чл. 2. Дете по смисъла на този закон е всяко физическо лице до навършването на 18 години. На какво основание Министърът снижава тази граница, определена в закон?!? 

Министърът се е загрижил и за маршрутите в градските паркове, като щяло да има обозначени маршрути. Нещо може би като маратон, оградени с ленти алеи и полицаи през сто метра, които да ти проверяват маската! Егати разходките! 

Май е време за разходка до жълтите павета!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.