Д-р Антония Първанова: Спрете с плашенето! НОЩ управляваше кризата по метода проба - грешка

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/d-r-antoniya-parvanova-sprete-s-plasheneto-nosht-upravlyavashe-krizata-po-metoda-proba-greshka/10233 SvobodnoSlovo.eu
Д-р Антония Първанова: Спрете с плашенето! НОЩ управляваше кризата по метода проба - грешка

Националният оперативен щаб досега управляваше кризата по метода на пробата и грешката, хирурзите в него се понаучиха на вирусология и епидемиология за една година. Това заяви пред Българското национално радио бившият евродепутат д-р Антония Първанова.

Според нея здравната криза в страната трябва да се управлява по-ефективно и по-предвидимо:

„Може да се създаде консултативен съвет към министъра на здравеопазването от специалисти имунолози, вирусолози, епидемиолози. Трябва да се прекрати с плашенето“, категорична е тя.

Д-р Първанова подчерта, че трябва да се създаде стройна организация, която да включва хората, които действително са на първа линия - общопрактикуващите лекари:

„Планът за ваксинация доведе до хаос с непрекъснатите байпасове на зелените коридори“, заяви още тя.

Д-р Първанова не се съгласи, че болниците са пълни и изказа мнение, че независимо от взетите мерки, когато премине пролетният сезон на инфекциите, заболеваемостта ще намалее, както се случи и миналата година.

„Това намаляване на заболеваемостта не се дължи на някакви специфични действия или на ваксинацията“.

По думите й проблемът с COVID-19 е много политизиран:

„Нарочно се поддържа състоянието на извънредно положение, за да няма търгове по държавните поръчки и да се пазарува без търг“, добави тя.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.