Д-р Е. Найденов: Не се страхувайте, на коронавируса му е изпята песента

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/d-r-e-naydenov-ne-se-strahuvayte-na-koronavirusa-mu-e-izpyata-pesenta/16448 SvobodnoSlovo.eu
Д-р Е. Найденов: Не се страхувайте, на коронавируса му е изпята песента

„Не се страхувайте от коронавируса. На този вирус му е изпята песента. Разликата между грипа и коронавируса е, че вторият придоби известност. Той има всички признаци да се причисли към една стандартна въздушно-капкова инфекция“. Този коментар направи по БТВ един от най-добрите неврохирурзи в страната д-р Еманиул Найденов от УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Лекарят смята, че COVID-19 не е особено опасна инфекция и това, че някой се е заразил, не означава, че непременно ще загине. По думите му сезонния грип е по-опасен.

Д-р Емануил Найденов смята, че в България няма да има такъв пик на заразата като в Италия. „Това не ебола. Маса от нас ще прекарат вируса и може би до месец повечето ще имат положителен тест, че са прекарали инфекцията в някакъв момент“, допълни пред БТВ още той.

https://fakti.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.