ДЪНО ЯВНО НЯМА ЗА НЯКОИ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/dano-yavno-nyama-za-nyakoi/7630 SvobodnoSlovo.eu
ДЪНО ЯВНО НЯМА ЗА НЯКОИ

Внукът на генерал Владимир Заимов бил арестуван според медиите заради вандалщина - заличавал надписа на паметника на Съветската армия в София. Явно за някои дъно няма. Издънката на комунистически род се срамува от предците си, от историята и се промъква по нощите да скверни паметници. Не мога да побера в ума си що за възпитание и интелект трябва да имаш, за да направиш подобно нещо. Още повече с такава рода!

Баща му е Майкъл Голдсмит, британски журналист в агенция „Асошиейтед Прес“ и кадрови офицер от МИ-6 . Впрочем, ако не беше Съветската армия, дали Мартин щеше изобщо да види бял свят?!?

Днес ценностите от едно време са заменени от евроатлантическите ценности. Които, странно защо, започват да наподобяват тези на Третия Райх. За Съветската армия и освободителната й роля в България мненията са поляризирани. Но не знам кой ще отрече, че ако не беше тя, сега щяхме да викаме "Хайл" по площадите, а например Соломон Паси нямаше да има шанса да ни обяснява как неваксинираните трябва да бъдат дамгосани.

Фашизмът и нацизмът никога не трябва да се забравят. Нито концлагерите и аутодафетата на книги на неудобните. И дори да не харесвате руснаците, не отричайте ролята на Русия в историята. Защото историята, която не се научава добре, се повтаря за двойкаджиите!

Евроатлантическите ценности явно изискват да се съборят паметниците на историята, да се зачеркнат неудобните, да пламнат отново аутодафетата на неудобните, а тези, които не споделят общоевропейските изкривени ценности, да бъдат затворени зад мрежите на лагерите.

Дори паметници да не Ви харесват, оставете историята да отсъди за тях. Не се промъквайте със спрей, за да ги мърсите. Не Вие ще промените историята, а тя - Вас! И един ден и за Вас ще каже тежката си дума. И тя може би ще бъде - ПРЕДАТЕЛИ!

Оставете паметниците на мира! И Ваши и техни и наши и чужди! Историята съди за тях. Не Вие!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.