ДАРИТЕЛИТЕ НА ВЛАСТТА

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/daritelite-na-vlastta/21053 SvobodnoSlovo.eu
ДАРИТЕЛИТЕ НА ВЛАСТТА

Фантазията на Министър Горанов явно не е на много високо ниво и се проявява само при необходимостта от нови данъци. Видите ли, жена му и децата получили уплах през 2012 година от земетресението, защото живеели на висок етаж. И кръстникът, понеже е милостив и състрадателен, му предоставил този излишен му апартамент. Явно уплахът продължава вече шеста година, което води до изводите за някакви здравословни проблеми в семейството. Не са хубави тези работи, трябва да се лекуват навреме. Посттравматичният стрес е често срещано явление, но досега не съм чувала да е повод за подобни подаръци. Но пък може и да помага, знае ли човек? На мен, ако ми подарят подобен апартамент, рязко ще си подобря здравословното състояние!

И тук трябва да съжалим горкият Министър Горанов. Вече шеста година той не може да се уреди със собствено жилище. Не се знае какво е станало с предишното, продал ли го е, негово ли е било, интересни въпроси? И защо не е предприел нищо да тегли кредит например /да види хубаво ли е!/, което ме навежда на мисълта, че договорката е съвсем друга.

Дори най-големите благодатели могат да се поучат от Кръстникът! Онзи, на Горанов, не от филма, въпреки мислите в тази насока. Кръстник да видиш, не като нашите!

Още по-достойно за похвала е, че Кръстникът не е печелил обществени поръчки, не се е възползвал от нищо, което Горанов прави и има влияние. Това да се чува!  Но пък и надареният министър е много неблагодарен в този случай?

Само дебилите не биха се досетили, че не е необходимо да участваш с фирма на твое име в обществена поръчка, че има търговия с влияние, че има „услуги”. Защото подобно „дарение” е корупционна практика, както и да се погледне. Особено като имаме предвид, че много политици, влезли във властта, изведнъж се сдобиват с големи дарители. Тоест властта води до желание всички да ти даряват, така ли е?

Защо ни правите на маймуни? Поне нещо по-интелигентно измислете. Че крадете и мародерствате в държавата е ясно. Но не ни подценявайте толкова, има и мислещи от материала!

А „надареният” Министър Горанов да бъде сигурен, че все един ден ще си плати сметката. За всеки един българин, който е мизерствал заради увеличените данъци и бедността на Територията. Сметките винаги се плащат....

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.