ДЕМОНИТЕ СЕ СЪБУЖДАТ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/demonite-se-sabuzhdat/3159 SvobodnoSlovo.eu
ДЕМОНИТЕ СЕ СЪБУЖДАТ

Старите демони на Европа се събуждат.

Би Би Си съобщи, че Полша ще навлезе в Украйна. Генерал Ярослав Мика е подписал заповед за провеждане на армията в пълна бойна готовност с цел "защита на важна инфраструктура в Лвов и Волинска област на Западна Укарайна". Из Варшава вече се веят плакати с призив: "Време е да си спомним историята". (Лвов и Волинска област са бивши полски територии.)

Според ръководителят на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин всичко това се върши под диктовката на Вашингтон и е насочено срещу неговата страна.

Декларираният отбранителен характер на НАТО лесно може да бъде заобиколен с позоваването на член Шести от Учредителния договор. Той гласи, че организацията не е ангажирана, ако войски на нейна членка действат на чужда територия.

Така войната в Украйна може да ескалира и да се превърне в европейска.

Тогава, за България от съдбоносна важност ще бъде, да не я вкарат в конфликта, под някаква благовидна форма, като "мироопазващи сили под егидата на ЕС или ООН".

Защото обтекаемата формула "военно-техническа помощ", приета от Парламента, може да означава техника, но и войски.

Калин Тодоров

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.