ДЕЙСТВАЩ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕР

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/deystvasht-politicheski-lider/9343 SvobodnoSlovo.eu
ДЕЙСТВАЩ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕР

Последните дни се почнаха едни големи дискусии КОГО американците наричат „действащ политически лидер“, за да се изразят хем достатъчно дипломатично, хем пределно ясно. На принципа на поговорката за „дъще“ и „снахо“. Сещате се – там, за ония 700 милиона, дето Черепа не ги бил внесъл в хазната с любезното съдействие да въпросния „действащ политически лидер“, докато НАП гони разни кокошкари с по 3-4 лева дългове към фиска до дупка.

КОЙ знае защо, ГЕРБ метнаха все по-оредяващите си лелки, комсомолци, Биков-ци и други недоразумения на природата да подскачат до тавана, че под „действащ политически лидер“ не е възможно да се има предвид многоуважаемият господин Бойко Методиев Борисов. Нямам представа каква е причината да се пенят толкова. Може би за n-ти скочиха на амбразурата, защото е пределно ясно, че не е възможно американците да имат предвид скъпия на сърцата, душите, мозъците и изобщо на всичко ни Бочко. Да, повтарям се с „не е възможно“. Нарочно го правя. В името на внушението. Защото някои кухи кратуни трябва да проумеят очевидното.

КОЙ би дори и допуснал, че този пример за честност, антикорупционност, интелигентност, морал и еди кво си там може да има нещо общо с бившите си официални и сегашни задкулисни колеги мафиоти?

Нима ТОЙ е баш действащият политически лидер на България през последните 10-15 години!? Или пък е споменаван не само от американските, а и от други „партньорски“ служби като тато ди тути капи на родната престъпност? НяКОЙ може дори да си въобрази, че е пределно ясно, че многоуважаваният господин Бойко Методиев Борисов е съдействал да се спестят разни тлъсти суми на хазната и вследствие на това Мата Хари му е оставила няколко кюлчета и пачки в чекмеджето. Но категорично не би бил прав. И знаете ли защо?

Много е просто. Защото всъщност въпросният действащ политически лидер е бай Пенчо от Сунгурларе. Или моята севда Гинка от Пазарджик. Защо пък да не е кметът на Симитли? Искра Фидосова? Цецка Цачева? Деси от отбивката на магистралата? Самоковската софийска кметица? ПКП-то? Бушони да искаш.

Политическа партия ГЕРБ няма нищо общо с Гьонсурати за окончателно разкостване на България. Вярно, абревиатурата е доста сходна, но това е само имагинерно внушение. Оня с трите папи, дето са го галѝли по главата, не е действащ политически лидер. Той само наебава чужди политически лидери с двеста.

Действащият политически лидер работи, работи, работи, работи, усвоява, усвоява, усвоява. Той не лети с хеликоптери, за да си разглежда магистралите, по-нетрайни от тоалетна хартия, не бяга от народната любов с Жипка ТВ, не заплашва с гражданска война, не превръща държавата в играчка в мафиотска надуваема кукла, която може да бъде онождана във всички отверстия. Няма такова нещо. Поне така крещят ония от амбразурата.

Времето ще покаже кога ние, стадото, ще излезем от ступора и ще направим „действащият политически лидер“ съквартирант на бай Ставри. Килия 216, втори етаж, южното крило. Строг, но справедлив.

Първата година е трудно. После се свиква.

Защото, нека не се лъжем. Всички знаем КОЙ е действащият политически лидер, КОИ са кукловодите му и какво изисква нормалната човешка логика да се случи с тях. Просто не го правим.

Стоян Николов - Торлака

https://bivol.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.