ДЛЪЖНИЦИТЕ СА РОБИ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/dlazhnicite-sa-robi/5299 SvobodnoSlovo.eu
ДЛЪЖНИЦИТЕ СА РОБИ

 

В Законопроекта за държавния бюджет за 2022 година наблюдавам интересни неща. Например се очаква в края на периода държавният дълг да достигне до ниво от 47,1 млрд. лв.. Като си спомня как тричаха Тодор Живков за един мизерен дълг от няколко милиарда и си мисля каква толерантност или по-скоро глупост проявяваме към сега управляващите.

Дългът се взема, за да се покрият на първо място стари дългове. Това не е градивно и води до срив в икономиката. Това не са инвестиции, а само запълване на дупки и усвояване на суми от управляващите. А длъжниците никога не са свободни, те са зависими от кредитора и работят, за да си платят сметките, а не, за да живеят.

И на тези управляващи не им става ясно, че българите асфалт и тунели не ядат. И всички пари отиват отново за магистрали, тунелии, мостове, естествено, за ваксини за ковид, които след това да даряваме заради изтичащ срок на годност. Инвестиции в хората няма. Май хора не им трябват.

Основните стълбове на всяка държава са образование и здравеопазване. Образован и здрав народ може чудеса да направи. Иначе и най-хубавите магистрали няма да помогнат. Инвестира се в инфраструктура, която да обслужва чужди интереси. Защо например не се инвестира в водоснабдяването и предотвратяване на загубите на вода? Защо не се инвестира в АЕЦ Белене, за да имаме евтин ток? Защо не се инвестира в децата и младите хора?

Асфалт, Петков, българите не ядат! Дори малцина българи могат да си позволят тортите на жена ти от по 170 лева! Така, че и пасти не можем! Историята е показала докъде може да стигне подигравката с хората!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.