ДНЕС ПЕТКОВ ОТНОВО БИ БОРИСОВ ПО МАЛОУМНИ ИЗКАЗВАНИЯ ЗА ЕДИНИЦА ВРЕМЕ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/dnes-petkov-otnovo-bi-borisov-po-maloumni-izkazvaniya-za-edinica-vreme/4378 SvobodnoSlovo.eu
ДНЕС ПЕТКОВ ОТНОВО БИ БОРИСОВ ПО МАЛОУМНИ ИЗКАЗВАНИЯ ЗА ЕДИНИЦА ВРЕМЕ

Иказване на Премиерът Кирил Петков направено на годишната среща на правителството с бизнеса.

Бисер №1.

"Моите деца няма да ядат радиоактивна храна! За това ще изкупим 1 милион тона пшеница...." Премиерът на Републиката, току що каза, че има опасност наличната пшеница да е вече радиоактивна и затова да купим друга. Замислих се, че и аз може би е добре да си купя 1 тон брашно и то не от България.. ей така, за всеки случай... Следващият бой по магазините предполагам, ще е за храна, че кой иска децата му да ядат радиоактивна храна?!? Второто изречение е не по-малко вредно - освен, че създава допълнителен натиск върху цената на пшеницата, дава и "чудесен" пример какво да правят хората на частно...

Бисер №2

"Нямаме работещи противогази, никъде, никакви..., не сме ги изхвърлили, защото е по-скъпо от това да ги държим на склад ха-ха..." Страхотно, веднага след информацията за радиоактивната храна и йодните таблетки, разбираме, че всъщност нямаме противогази ха-ха! Как точно това е полезно на обществото, освен както имаше един стар виц какво се прави по време на ядрен взрив - да си вземем по един чаршаф и бавно да ходим към гробището, за да не всяваме паника...

Бисер №3.

Трагедията на бежанците в нито един момент не е била в графа "може да чака", но за съжаление продължава бързо да ескалира, докато всичко изговорено е в бъдеще "несвършено" време... Ще направиМЕ, Ще отидеМЕ, Ще закараМЕ... Няма да давам пример с Полша, нека погледнем една Румъния какво направи. Обяснението от речта беше "Агенцията може да обработва по 30 души на ден, представяте ли си?..." Ами ти си изпълнителната власт, то за това на такива ситуации им се вика ИЗВЪНРЕДНИ и съответно се мобилизира ресурс веднага, не в бъдеще, с извинения в минало време с шеговит тон.

Бисер №4

"Понеже газовата връзка с Гърция се бави, с министъра ЩЕ отидеМЕ, да видиМЕ през седмицата какво става, като project мениджъри сме станали!".Край на цитата. Ако мои project мениджъри ми кажат, че нещо е много спешно, ама другата седмица, ЩЕ отидеМЕ да видиМЕ какво става с безнадеждно закъснелият ми проект, няма те да ходят, защото още същият ден ще са уволнени.

Всичко това всъщност би било забавно ако го беше казал бай Киро в кварталната кръчма, докато обяснява, как всички са маскари и за нищо не стават.

Но го казва Премиерът Кирил Петков. Някой трябва да обясни на г-н Петков, че той е Премиер сега и от него се очаква да бъде лидер сега, не да всява паника от най-висшата трибуна на държавата.

Най-тъжното беше, че виждах, че говорейки тези неща, го правеше добронамерено и истински не осъзнаваше, че в момента вреди, всявайки паника, че в момента от него се очакват решенията, а не оправданията и че в момента всички искаме да се обединим и застанем зад своя лидер за да минем през развълнуваните води, а не да се чудим накъде да се спасяваме по единично, след като нищо не е наред в държавата!

Автор: Доброслав Димитров

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.