ДО КАНДИДАТИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/do-kandidatite/8894 SvobodnoSlovo.eu
ДО КАНДИДАТИТЕ

Има си правила. Днес агитацията към избирателите е забранена, тоест не мога да се обръщам към вас. Но законът не ми забранява да говоря на онези, другите. Тия, дето утре цял ден ще треперят, пресмятат, молят, калкулират, надяват и се потят от вълнение дали влизат в парламента.

Драги кандидати, без значение как ще приключи за вас утрешния ден, държа да ви помоля нещо.

Не си мислете, че изборният ви резултат е заради положено от вас старание. Не, той е заради нечовешките усилия на избирателите да преглътнат всичките си задръжки, да преодолеят и най-мрачните си съмнения към вас.

Ако получите по-малък резултат от очаквания - колкото и да сте се пробвали, явно сте успели да излъжете предимно себе си. Затова пропълзете обратно в дупката си и страдайте тихо, вместо да дирите съжаление.

Ако пък случайно печелите много над очакванията си - не смейте да говорите за “победа”. Защото ако има победители, има и губещи. А тази игра, уважаеми кандидати, не е ваша. Наша е. Ние сме един цял, от години губещ от вашите “победи” народ.

Това исках да ви кажа. А сега се вълнувайте. Че после сте на работа. При нас.

Радослав Бимбалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.