Докато "цивилизованият" свят се готви да не се къпе или да се къпе по-рядко и ще студува, за да му е гадно на Путин, бай Дън предложил да продава газ на европейците

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/dokato-civilizovaniyat-svyat-se-gotvi-da-ne-se-kape-ili-da-se-kape-po-ryadko-i-shte-studuva-za-da-mu-e-gadno-na-putin-bay-dan-predlozhil-da-prodava-gaz-na-evropeycite/4115 SvobodnoSlovo.eu
Докато "цивилизованият" свят се готви да не се къпе или да се къпе по-рядко и ще студува, за да му е гадно на Путин, бай Дън предложил да продава газ на европейците

Докато "цивилизованият" свят се готви да не се къпе или да се къпе по-рядко и ще студува, за да му е гадно на Путин, бай Дън предложил да продава газ на европейците. Щото американския газ, който ще донесе бай Дън в "цивилизована" и некъпана Европа, бил "екологично чиста енергетика", а руския газ - следователно е мръсен и комунистически. Какъв да е инак?!

И това, видите ли, щяло да реши от раз цели два големи проблема на дъртата "цивилиована" Европа. От една страна ще реши проблема със зависимостта на ЕС от газа на омразна Русия, а от друга - ще осигури "намаляване на търсенето на газ като цяло", рекъл бай Дън.

С други думи - ще купувате скъп газ от САЩ и ще студувате и гладувате, ама казано с патос и гордост от тези цивилизационни перспективи. Важното е на Путин да му е гадно нали, защото целият свят е против него. Е, изключая руснаците, които пък много си го харесват и рейтинга му кърти рекорда от 80,6% само за два дни, особено когато рекъл, че газът вече ще е само в рубли. И още 2/3 от населението на планетата като Китай и Индия. Последната показала среден пръст на Великобритания и се отказала да приеме делгацията им, която щяла да настоява Индия да заеме "силна позиция" в антируския курс.

Междувременно ръководителят на Световната търговска организация (СТО) Нгози Оконджо-Иуела предупредила, че увеличението на световните цени на храните поради ситуацията в Украйна може да доведе до бунтове на гладуващи хора в бедните страни.

„Въздействието върху цените на храните и глада тази и следващата година ще бъде значително. Храната и горивото са двата най-важни артикула в пазарската кошница на бедните хора по света. Бедните страни и бедните хора в бедните страни ще пострадат най-много“, казала тя пред The ​​Guardian.

О, тигре, тигре, имаш ли пари...

Между другото, колкото и да се бием в гърдите, че сме цивилозовани, ние сме най-бедните в "цивилизован" ЕС и дори клетите украинци карат по-нови и по-яки коли от нас и това се вижда. Разбира се и за това пак Путин е виновен, кой да е друг. Нищо, че сме в НАТО, ЕС и сме НАТО и ЕС и въобще нато е в нас и ний сме в нато.

Сещай се, Кире, да нахраниш гладните като дойдат този път с камъне и дърве с... натото си.

П.П. Ако не сте запомнили името на ръководителя на Световната търговска организация (СТО) Нгози Оконджо-Иуела, не е страшно. По-страшно е, ако нямате рубли.

Армен Попов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.