Дончева: Проф. Герджиков има преклонение към Борисов, той е ортодоксален гербаджия

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/doncheva-prof-gerdzhikov-ima-preklonenie-kam-borisov-toy-e-ortodoksalen-gerbadzhiya/7534 SvobodnoSlovo.eu
Дончева: Проф. Герджиков има преклонение към Борисов, той е ортодоксален гербаджия

Не свършва политическата криза в България и не започва нова. Има промени на базата на това, че трудно ще се създаде правителство, защото имаме силно фрагментиран парламент.

Проф. Румяна Коларова се опитваше да продаде тезата как кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков ще бъде лесен съставител на правителство. Проф. Герджиков ще бъде невъзможен съставител на правителство, защото той няма никакъв опит в тези отношения и никаква идея какво се развива зад кулисите.

Това коментира бившият депутат от ИБГНИ и лидер на "Движение 21" Татяна Дончева в ефира на БНТ.

"Не всички, които са заявили, че са партиите на протеста, ще подкрепят Румен Радев ефективно, а това е решаващо. Но в съставянето на правителството е много важно да се минимизира влиянието на Бойко Борисов и ГЕРБ. Това влияние не е само прякото участие на ГЕРБ, а ще има и други играчи, върху които ГЕРБ има влияние", допълни тя.

"Има някакъв ключ защо проф. Герджиков е подкрепен от Бойко Борисов. В похвалното си слово към Борисов, когаго проф. Герджиков го удостоява с титлата "доктор хонорис кауза" на СУ, той коментира, че за 6 месеца Борисов е направил повече, отколкото е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за много повече".

"Номинирането на ГЕРБ за ректор на СУ на проф. Герджиков е израз на отношенията на ГЕРБ и проф. Герджиков, които датират от много отдавна, заслугите на ГЕРБ за избор на ректор, за налагането му като обществена фигура. Има почит и преклонение от страна проф. Анастас Герджиков към Бойко Борисов. Той е ортодоксален гербаджия", допълни тя.

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.