ДРЪНДАЛО ДРЪНДИ ДРАНДИЦИ, ГЛУПАЦИТЕ СЛУШАТ С ОТВОРЕНИ УСТА, ПОСЛЕ ТЪЛКУВАТ. БОЖЕ МИЛИ!

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/drandalo-drandi-drandici-glupacite-slushat-s-otvoreni-usta-posle-talkuvat-bozhe-mili/20874 SvobodnoSlovo.eu
ДРЪНДАЛО ДРЪНДИ ДРАНДИЦИ, ГЛУПАЦИТЕ СЛУШАТ С ОТВОРЕНИ УСТА, ПОСЛЕ ТЪЛКУВАТ. БОЖЕ МИЛИ!

Братя, казвам сега за вас, по-простите, дето сте петимни да узнаете ко дрънка мазният циганин от с. Дръндар, дето всички му вярвате на лъжите, и го считате за Най-умния и Честен Българин, за Най-големия Политик, а един глупак в парламента даже каза, че и той, дръндарецът, също като чърчила Баце от с. Банкя, бил... Левски (!). Боже мили!

Братя, всички вие знаете, че този троен агент на ДС, издавал на властта и писал доноси за роднините, близките и познатите си, е от с. Дръндар, нали така, ама живее на луксозен собствен полуостров с луксозно яхтено пристанище на морето, има луксозни сараи с харем от луксозни ханъми в София, има и ТЕЦ, сега ще си купи и АЕЦ (атомна електроцентрала), и го пази НСО, все едно е Панагюрското съкровище.

Тъй! А знаете ли какво е дръндар?

Не знаете. Щото сте прости.

Казвам ви: дръндар, или дръндало, това е чепкало за парцали и вълна, нещо като дарак, с него нещата се правят на дреп, демек на нищо.

Дръндар дрънди - буквално значи дръндарът чепка, разбива, а в преносен смисъл значи глупак дрънка глупости (празни приказки), дръндици, според том I на Етимологичния речник на БАН, с. 438, вижте сами.

Според същия речник, братя, дръндарестият човек е буен и необуздан, той е скитник насам-натам, а в същото време е и дрънда - курва, мръсна жена, нечиста жена (така пише в речника, нали).

Този човечец, агент Сава, са изказа, се издрънди, по телевизора с дръндици за разни работи, в смисъл как Баце все той трябвало да управлява, докато съвсем загроби Българийката, ама с програмен кабинет, пак от гербаджии, от агент Иван и от депесари като Шиши и Данчо Ментата, който кабинет трябвало да управлява разкрачено стоящата ни държава, така дрънди драндалото, и да не допуска имплозия (буквално, вътрешен взрив, в преносен смисъл - разрушаване на идентичността), въобще не трябвало предсрочни избори и т.н.

Понеже дрънденето е чисто шизофренен феномен, в мисловната продукция на дръндареца, когато дрънди дръндици, ясно виждаме куп шизоидни неща.

Той издрънди тези дни в речта си пред незнамкакъвси турски елит у нас за:

- “портали на времето”;

- “портали на възприятието”;

- “преосмисляне на света”;

- “фундиране на либерализма и консерватизма” (едновременно);

- “разумна свобода”;

- “Злото има много по-дълбоки корени в човешката същност от Доброто…”;

- “избуяване на популизмите и национализмите”;

- “разкрачен стоеж на държавата”;

- “ускорено догонващо развитие”

- “имплозия на правителството” и др.

Братя, дрънденето на дръндици е патология!

Слушането на дръндещ драндарец как дрънди по телевизора, и тълкуването на “мислите” му с търсене на някакъв смисъл в тях, както и убедеността, че дръндарецът не е дърт шизоиден глупак, също е патология, обществена патология!

Братя, вземайте си редовно розавите хапчета!

Акад. Петър Иванов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.