Двойствен финансов живот

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/dvoystven-finansov-zhivot/22019 SvobodnoSlovo.eu
Двойствен финансов живот

Дойде време болничните шефове да си кажат откъде са парите им. За онези, които карат коли отпреди 10-12 години и имат наследствени имоти, никой не казва нищо. Въпросът е за другите с милионите. И идва другият въпрос: "Откъде толкова пари, щом всеки ден плачат по медиите колко е недофинансирано здравеопазването?" Основателен е, защото болниците, които ръководят, се издържат с обществени средства - от НЗОК (от нашите осигуровки), от държавата и  общините (нашите данъци). Да, ама пък са търговски дружества и като такива трябва да формират печалба. Щом има печалба, тя се разпределя. Прост като фасул се налага изводът за двойствения финансов живот на българското здравеопазване. Иначе, никой не оспорва факта, че лекарите трябва да са богати - учат се цял живот да спасяват живота на хората, а това не е просто работа!

Значи проблемът е в системата - най-лесното обвинение. А изнасянето на информацията за имотите и парите им има една цел - популизъм. Точно както бе преди 8 години, когато премиерът Борисов оповести идеята си да сложи таван на високите заплати в държавните болници. Тогава се бе чуло, че шефове на държавни болници вземали по 70 хил. лв. Е, може и да са били същите, които сега официално са обявени за милионери

Аида Паникян

Резултат с изображение за болници

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.