Дядо Заимовата унука

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/dyado-zaimovata-unuka/7592 SvobodnoSlovo.eu
Дядо Заимовата унука

"Този пиян ли е бил?" Това четем в мрежата сред многото гневни коментари, след като небезизвестният Мартин Заимов се опита да вандалства над Паметника на Съветската армия в София. Не, хора, не е бил пиян. Прави го съзнателно, като пореден опит да вдига глъчка около персоната си, белким пак се уреди някъде във властта.

Бясната десница няма никакви аргументи в полза на народеца, та от години е превърнала паметника в боксова круша за изявите си, особено преди избори. Дано някак замаже погрома, който причини през "прехода" - на икономиката, на земеделието, на България изобщо. Нищо ново. "Атракцията" в случая идва от факта, че въпросният Мартин е внук на... героя на СССР, емблематичната за страната ни личност ген. Владимир Заимов - съветския разузнавач, българския Зорге, изпращал в Москва сведения за хитлеристките пълчища в България, съобщил деня на нападението на нацистите над СССР. Разстрелян в София на 1 юни 1942 г., току пред отиването на Борис III при Хитлер с "убедителното доказателство" за вярност. А на целия Източен фронт в този момент за 1 минута се прекратяват всички военни действия - като поклон пред героя! Това представяте ли си го някак?

А сега забравете и думите на ген. Заимов - на човека, дал заповед за собствения си разстрел на стъписаните войничета: "Истината е само една - аз обичам своя народ, служих му вярно и предано през целия си съзнателен живот. Никога не съм вършил нещо, което да увреди на България. Ако някой е увредил на страната ни, то това са фашистите и техните слуги, които искат славянството да бъде тор на хитлеристите!"

Внукът му няма да прочете тези редове. Под дървото понякога капят гнили плодове. Внукът Заимов дори говори на английски тук, щото българският език не бил пригоден за пазарното стопанство! Дали е унищожил Мартин портрета на дядо си, поставен в семейния дом, който го е прославял до 1989 г.? Когато днес използваш миналото с интригантски цели за собствен интерес, си обикновен спекулант. Армията не била Съветска, а Червена. И не била ни освободила, щото през 60-те години имало извращения. Ами, върнете фашизма, обявете за предател антифашиста генерал Заимов и се успокойте най-сетне. Убийците му вече ги оправдахте през 1996 г. и това е по-престъпно от вечните задявки, с които дразните българите сега.

Не достойнство защитавате с искането да се махне паметникът, а собствения си кяр. Няма как да ви се получи, на хората им омръзна да ги будалкате с антикомунизъм и русофобия, докато смъквате и последната риза от гърба им.

автор: Велиана Христова

duma.bg

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.