Евгений Дайнов: ГЕРБ са в истерия, че вече не говорят само те

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/evgeniy-daynov-gerb-sa-v-isteriya-che-veche-ne-govoryat-samo-te/9760 SvobodnoSlovo.eu
Евгений Дайнов: ГЕРБ са в истерия, че вече не говорят само те

"ГЕРБ са в истерия, защото вече не говорят само те. Загрижени са защото вече не могат да говорят през мегафона и да спускат върху нас ценните си указания", заяви политологът Евгений Дайнов по време на участие в предването "Денят с Веселин Дремджиев" по TV+.

"Забелязахте ли тази изключително маймунска история – събира се племето маймуни и с телата си се опитаха да спрат един човек да говори? Това се случи по време на изслушването на бизнесмена Илчовски в Комисията по ревизия", коментира Дайнов.

По думите на политолога, ГЕРБ са убедени, че ще продължат да са на власт и продължават да крадат публични средства.

"В този последен мандат на Борисов, полуподчинената държава, полубандитстката държава се заключи, а гражданите останаха навън. Тези хора взимаха неща за себе си от нас, а ние бяхме заключени навън", обясни Дайнов.

Той допълни, че в момента видимо липсват трима висши ръководители на тайни служби, както и Борисов.

"Може да са някъде заедно и да не ни мислят доброто", заяви Дайнов.

Той призова министрите от действащото служебно правителство да бъдат по-решителни.

"Някой министър трябва да се намеси и да спре прехвърлянето на публична собственост в лична в Царево, или този незаконен строеж на Смокиня, който е в дюните, снимах ги лично", каза той.

Политологът заяви, че е важно не само нередностите в управлението на ГЕРБ да бъдат разкрити, но и да видят гражданите, че държавата може да се управлява коректно.

Според Дайнов "Има такъв народ" категорично ще са първа сила на предстоящите предсрочни избори на 11 юли.

"Очаквам партиите на промяната да могат да формулират парламентарно мнозинство. Това означава общо да имат близо 120 депутати и БСП, ако искат да измият репутацията си, ще ги подкрепят в някои гласувания. А сега в крайна сметка една мафия трудно си тръгва от власт. Но започна - цивилизационни пластове се преместват", заяви Евгений Дайнов

Offnews.bg

 

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.