Фандъкова, засрами се! Столичната власт побърка софиянци - достойна е за приза "Столица с най-нахална управа"

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/fandakova-zasrami-se-stolichnata-vlast-pobarka-sofiyanci-dostoyna-e-za-priza-stolica-s-nay-nahalna-uprava/25102 SvobodnoSlovo.eu
Фандъкова, засрами се! Столичната власт побърка софиянци - достойна е за приза "Столица с най-нахална управа"

Какви ли не "столици" има из България - морска, на хумора, на поезията... Крайно време е да обявим и София за столица с най-нахалната местна власт. Това е най-мекото определение за общинските управници, които направо подлудиха столичани.

Не стигат перманентните ремонти, затворените улици и задръстванията из центъра, ами на това отгоре софиянци са подлагани и на допълнителен тормоз с градския транспорт, че и миеното на улиците в работно време в понеделник в 10 часа - при това след 3 дни дъждове и прогноза за валежи и днес.

Откакто решиха да чоплят булевард "Дондуков", трамвай 20 изобщо не се движи към Халите и "Пиротска", а трамвай 22 стига само до Младежкия театър, откъдето автобуси извозват гражданите нататък.

Дотук добре. Но трамвай 22 е само с 1 вагон, а броят на хората, които се придвижват до Младежкия театър, си е все същи, както преди ремонта на "Дондуков". Затова по-възрастните в трамвая взеха да си спомнят светлия социализъм, когато близостта между хората в градския транспорт беше толкова голяма, че понякога свършваше в родилния дом.

На всичкото отгоре въпросното превозно средство се движи на интервал от 10 - 15 минути в работни дни и то сутрин, за почивните да не говорим - може и половин час да го чакаш.

На въпрос на ПИК към т.н. "Градска мобилност" защо така бе, джанъм, отговорът гласеше, че това е лятна схема. Сиреч, през лятото "Градска мобилност" запразнява, пък гражданите да се оправят както си щат. Все едно, че са телевизия с лятна програмна схема.

И всичко това - срещу 1.60 за билетче. Е, не е ли нахалство!

Не е ли нахалство да обявиш, че си направил велоалеи при положение, че си разчертал с бели линии тротоара покрай парка около НДК, като си оставил метър-два на пешеходците да лавират между стълбовете на уличните лампи и кошчетата за боклук и да отскачат наляво и надясно от препускащите в другата част на тротоара велосипеди? Ако това е велоалея, явно НДК ще да е Бъкингамския дворец, а Йорданка Фандъкова - Елизабет Втора. Зер, и тук гей парадите си станаха нещо нормално. Фандъкова, засрами се!

Не е ли нахалство в най-активната част от предиобеда на първия работен ден от седмицата да заприщиш централни улици, защото си решил да ги миеш? Точно така - улиците трябва да се мият, когато от сутрин до вечер вали дъжд, а не когато царят адски жеги и не капва капка! Да не щете да е като в Ню Йорк или Париж, където вечер газиш в отпадъци до колене, а сутринта, когато излезеш, градът прилича на изблизан с език? Това са провокации на гнилия Запад - улиците ще се мият в работно време и за целта ще стоят затворени по цели дни. А, това не бяха ли приказки от социализЪма...

То май и сегашната общинска управа на столицата е артисала оттам. Иначе кметицата Фандъкова все кахърна и все проверки ще прави, понеже други са виновни за безобразията, а тя все невинна, като че ли ние им взлагаме да вършат такива щуротии!

Абе, госпожа, тия проверки ги правете преди да вземате такива тъпанарски решения, а не когато гражданите се разпищят от безумията ви. Защото, ако наистина не съзнавате какво ще предизвикате, вземайки такива решения, значи просто не сте за тая работа. Нищо, че ви избират за не знам си кой мандат. За още сто мандата да ви изберат, пак няма да ставате! Освен за едно - да донесете на София титлата "Столица с най-нахална управа"

Автор: Ива Николова

Фандъкова, засрами се! Столичната власт побърка софиянци - достойна е за приза "Столица с най-нахална управа"

http://pik.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.