Г-н Петков, не вярвайте на ”инструмента” Гешев, не предавайте гражданите!

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/g-n-petkov-ne-vyarvayte-na-instrumenta-geshev-ne-predavayte-grazhdanite/5362 SvobodnoSlovo.eu
Г-н Петков, не вярвайте на ”инструмента” Гешев, не предавайте гражданите!

”Но бойте се от данайците, поднасящи ви дарове”. Цар Приам не се вслушал в това предупреждение на пророците Лаокоон и Касандра и Троя паднала. Чрез подарения дървен кон, станал известен по-късно като „Троянски кон“ – символ на измама.

Главният прокурор Иван Гешев, като истински данаец, се опитал да обясни на премиера Кирил Петков, колко нужни на българското общество са Специализираната прокуратура и съд. Изтъкнал гранде успехи, обещал участие в съдебната реформа и нови, още по-големи победи над корупцията. Всъщност пробутвал „Троянски кон“, който да разруши сегашната власт, когато настъпи момента.

Доказателства? Ето някои.

Гешев наричаше предишния премиер Бойко Борисов „шефе“. В един изтекъл в медиите разговор се чува следното: "Абе, аз обичам се пра'им на луд, ама вие, г-н премиер, май се праи'те много успешно“. На което Борисов отговаря: „Не, бе, викам, брат, прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен."

Единственият, който въздава правосъдие, е Господ. Аз не въздавам правосъдие. Аз съм инструмент, с който Той прави нещата, които смята за правилни. И аз не влагам в това никаква емоция“. Думи на данаеца Гешев… Същото изрича великият инквизитор Томас де Торквемада още през XV век, когато оглавил Свещения съд – първообраз на специализираното правосъдие днес…

Гешев е основата на грандиозни дела, превърнали се в синоним на несправедливост, "мокри" поръчки и разправа с неудобните. Например процесът срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Също и "делото на века КТБ". Арести на десетки хора, някои от които - Лиляна Деянова-Лилана и Мартин Димитров, - дори без повдигнати обвинения.

Преследване на бизнесмени, политици, медии и журналисти.

И т.н. и т.н.

Иван Гешев бе другото име, чиято оставка бе искана от десетки хиляди българи на протестите през 2020 г. заедно с това на Борисов.

Той продължи традицията от Сотир Цацаров прокуратурата да се "радва" на рекордно ниско доверие.

Да не забравяме нахлуването на "преторианците" му от Бюрото за защита на свидетелите в Президентството през 2020 г.

В същото време Гешев отказва да разследва двама висши прокурори, негови протежета, замесени в корупционния скандал „Осемте джуджета“.

И нещо наистина перверзно: Гешев връчва през 2020 г. наградата на името на италианския антимафиот съдия Джовани Фалконе на Спец прокуратурата. И това не е всичко: преди това самият той е удостоен с тази награда. На името на смелия и честен магистрат, взривен със съпругата му и трима души от охраната в Сицилия през 1992 г. Такъв потрес няма другаде по света!

Гешев не се интерсува от качеството и реформите в правосъдието, а как да запази поста, който му дава неограничени права да властва над хорските съдби. И го прави член на елитната шайка. Той обича насилието, властта и да я налага. Психолози вече са го казали, макар и не публично.

Не вярвайте на Гешев, г-н Петков! Не предавайте българските граждани, много от които месеци наред бяха на площадите и заради Гешев!

Днес е дошъл да разговаря с Вас мирно, но мечтата му е съвсем друга. Не се съмнявайте.

Огнян Стефанов

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.